Doktorsitesi.com

soruma cevap verdiginiz için çok teşekkürler.Muaneye gelmem şuan için imkan

SK

Sem*** K***

8 Şubat 2010
soruma cevap verdiginiz için çok teşekkürler.Muaneye gelmem şuan için imkansız ben marmaristeyim.2 ay öncesi kadar baktırdıgımda ultrasona girdim polistik over var dedi küçük boyutta bu nasıl yok olacak?adetimi düzenleyecek bir ilaç yok mu?bu bebek olmasını engelleyici bir faktör mü?yaklaşık 2 ay olacak adet görmedigime gittigim doktorlardan sonuçsuz kaldım şimdiden cok teeşekkürler.
2 cevap
39 görüntülenme

Cevaplar (2)

Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Kadın Hastalıkları ve Doğum
İlk sorunuzda da : "ileri düzeyde adet düzensizliğim var.1,5 yıllık evliyim.bundan öncede kontrol oldum.diana 35 verdi doktorum.ilaçtan sonra düzenli daha sonra tekrar aynı düzene geliyor adetim.20 ila 30-35 günlük gecikmelerim oluyor.küçük bir kist olduğu söylenmişti.kist kaybolmuştu fakat 1 ay öncesi muayene de tekrar kist tesbit edildi.çocuk düşünüyorum.bu konuda yardımcı olurmusunuz. " Sorularınızı bu kez daha acik sormussunuz ama ben size soyle ip uclari vereyim ( kendi yazdiklarinizi da okuyun lutfen ) : 1. Diane 35 kullandığınızda da çocuk düşünüyormuydunuz? 2. Diane 35 kullanımın adetlerinizi sadece kullandığınız dönemde düzenleyeceği söylenmedi mi ? 3. Kist konusunu siz mi bu kadar önemsiyorsunuz hekiminiz mi ? Bunların çoğunun yumurtanız olduğunu bilmiyor musunuz? 4. Birisi kist kayboldu diyor digeri kist yeniden oldu diyor ve sizin kafanızda bir olaylar dizgesi olusuyor. AMA GERCEK BU DEGİL ve siz yerinzde sayiyorsunuz. Bu gelemeyecek olmanizi aciklayabilir mi? 5. "polikistik over küçük boyutta" demişşiniz. Bu çok hatalı bir algilama. Adet düzensziliğinizin sebebi bulunabilir bulunamayabilir ama sonuçta engel bile olsa sizi bir şekilde tedavi ederiz.
8 Şubat 2010
SK
merha doktor bey önçelikle şunu belirteyim diana 35 kullanırken bebek düşünmüyordum doktorum adet düzenleyici olarak vermişti bebek istersem bırakmamı söylemişti fakat ilacı bıraktıgım ilk 2 ay düzenli sonra tekrar aynı düzene geliyorum.Kist konusunu bu kadar kafama takmıyordum ama doktorum yumurtlamaya engel oldugunu söyledi ister istemez kafamda soru işaretleri oluştu.
9 Şubat 2010
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Diane 35 erkeklik hormonlarını baskılamak amaçlı üretilmiş bir ilaçtır. Adet düzensizliğiniz büyük olasılıkla yumurtlama düzensizliğinizin sonucudur. Yumurtlama engel olanin kist olduğunu söylemek pek akılcı değil . Esas olan yumurtlama bozukluğunun kendisidir. Polikistik yumurtalık bu yumurtlama bozukluğunun uzun süreli olması sonucu ortaya çıkmış bir tablodur
9 Şubat 2010