merhaba hocam 21 yaşındayım benim doğuştan sağ gözüm sağ tarafa bakmıyor yani ortada kalıyo göz kapağımda da hafif bir düşüklük var ve içe kayma var daha önce 6 7 yaşlarımda gözlükle düzeltileceğini söylemişlerdi gözlük kullanmıştım ama bi işe yaramadı bi kaç sene doktora gittiğmde de gözlükle düzelmeyeceğini doktorrun yanlış tedavi uyguladığını ameliyat olmam geektiğini ama bu durumun çok yaygın olmadığını söylemişlerdi bu durumun tedavisi nedir ne yapmam gerek yarrdımcı olursanız sevirirm artık beni bu durum aşırı rahatsız ediyor.
Merhaba iyi akşamlar; Öncelikle geçmiş olsun. Sizde, sağ gözde gözü dışa hareket ettiren kasda doğuştan gelen felç var. Bu kası uyaran sinir olan abducens yani 6. kraniyal sinir işlev görmüyor. Maalesef bu siniri ve dolayısı ile kası tekrar işlevsel hale getirmek mümkün değil. Gözü içe hareket ettiren kas da felç olan dış kas tarafından dengelenemediği için de göz maalesef biraz içe kaymaktadır. Hatta şiddetine göre çift görmeler de olabilmektedir. Fakat sizin ki doğuştan olduğu için gözünüz buna uyum sağlamıştır ve çift görme bu sebeple olmamaktadır. Bazen felç olan gözlerde göz tembelliğine bağlı kalıcı az görme de olabilmektedir. Sizin için yapılabilecek tedavi tamamiyle kozmetik odaklı olabilir. Yani sağ gözünüzdeki içe kayma, iç kası zayıflatmak sureyi ile cerrahi olarak düzeltilebilir. Bu da tatmin edici olacaktır.
teşekkürler nasıl yani tedavisi yok mu bende sinir felci olduğunu düşünüyordum zaten ama uzun zamandır araştırıyorum bi kaç yerde basit bir işlemle lazer gibi gözü çizip gözün hareket etmediği kısmı açtıkları yazıyordu sağ gözün iç kasını zayıflatmak bana ilerde zarar vermez mi peki yani içe kayma tamamen gider mi bu dediğiniz işlem asıl oluyor lazerle falan mı oda gerçekten çok üzüldüm ömrüm boyunca böyle mi kalıcvak gözüm
Merhaba tekrardan. Daha önce ki vermiş olduğum bilgiler ve öngörüler tamamen sizin verdiğiniz gözünüze ait bulgularla alakalı. Tabi muayene sonrası daha sağlıklı ve kesin şeyler söylemek mümkün. Evet anlattığınız durum sinir felci ile ilişkili ve maalesef sinir felçleri geri dönüşsüzdür. Lazerle sinir fonksiyonu geri gelmez. Ama içe kayma için daha önce de bahsettiğim gibi birtakım cerrahi müdahaleler yapılabilir. Ama öncelikle muayene olmanız gerekir.