eylül ayında endoskopi oldum sheehan's giemsa testinde hp saptanmadı şikayetlerim devam ettiği doktora gittim gaita testi istedi ileri bir aşamaya geçmişmidir pulcet ve antepsin kullanıyorum endoskopi tanısı eroziv gastrit ve les gevşekliği 4 aylık süre için de ilerleme ya da yeniden endoskopi yaptırmam gerekir mi babamıda mide kanserinden kaybettim 4 yıl önce cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Eroziv gastrit genelde kullanılan başka ilaçlara veya bazı içecekler bağlı olabilir,hp negatif çıktığına göre yazdığınız ilaçları kullanmayın derim,yalnız tekrar bir endoskopi yapılması gerekir ve midenin değişik kısımlarından çok sayıda parça alınarak incelenmesi gerekir.Babanızda mide ca.olması sizde de olacak diye bir durum yok,ancak belli aralıklarla(2-5 yıl) endokopik tetkik yapılması gerekebilir.
İlk olarak cevabınız için teşekkür ederim hocam Ben şikayetlerim geçmeyince tekrar endoskopi oldum 3 hafta önce mide üst kısmında kızarıklık varmış gastrit dediler tekrar biyopsi yapıldı temiz çıktı ben bu antiasit ilaçları bırakayım mı panto kullanıyorum suan sadece şikayetim kısmen azaldı tamamen geçmesini mi beklemeliyim yaklaşık 8 aydır düzenli kullanıyorum tam etki alamadım kızartma alkol sigara kahve çay hiç birini kullanmıyorum da ilaçsız da gastrit düzelir mi tekrar teşekkürler
Hp negatif olduğu için ilaç kullanmayın,mide koruyucu diye adlandırılan ilaçların yeni yeni yan etkileri yayınlanıyor,mideyi koruyan bir ilaç yok ama mideye zarar veren çok sayıda ilaç var.Bence normal beslenin ancak size dokunan bir gıda varsa onu siz tespit edip o gıdadan uzak durun derim,geçmiş olsun.