MErhaba, MR rapor sonucum bu şekildedir bilgi sevirseniz çok sevinirim. TEKNİKAksiyel Planda 4 mm kesit kalınlığında T2* Ağırlıklı Sagittal Planda 4 mm kesit kalınlığında T2 Ağırlıklı Aksiyel Planda 4 mm kesit kalınlığında T1 Ağırlıklı alınmıştır. SERVİKAL SPİNAL MR İNCELEMESİ?nde;Servikal lordoz azalmıştır. Vertebrakorpus yükseklikleri ve kortikomedülller sinyal dağılımları normaldir.C3-4 düzeyinde anterior subaraknoid mesafeyi daraltan diffüz bulging izlenmektedir.C5-6 düzeyinde anterior subaraknoid mesafeyi özellikle sağ lateralden silen santral protrüzyon mevcuttur. Sağ nöral foramen girimi daralmıştır. C6-7 düzeyinde anterior subaraknoid mesafeyi daraltan diffüz bulging mevcuttur. Diğer düzeylerde medulla spinalis ve kök basısına neden olabilecek disk protrüzyonu saptanmamıştır.
Çok büyük olduklarını düşünmediğim boyun fıtıklarınız var ama MR ları ve hastayı bir beyin cerrahının görmesi daha uygun olur, geçmis olsun
Çok teşekkür ederim hocam. Peki ne yapmamı önerirsiniz çünkü belimde de var fıtık fizik tedaviye falan gittim ama bi faydasını göremedim.
MR larınızla beraber beyin cerrahisi poliklinigine başvurunuz