tt
Soru Sahibi
1 Kasım 2021 20:47

Şeker düşüklüğü

Merhaba hocam 33 yaşında bir bayanım açlık kan şekerim 85 . 2.saat tokluk kan şekerim 97 civarı hba1c testim 5.19 .sizce bu değerler normalmi yaklaşık 1 aydır diyetisyen yardımı ile kilo vermeye çalışıyorum. Az besin tukettigimden mi tokluk sekerim düşük anlayamadım sizce bir problem varmı degerlerde

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu
Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu
Dahiliye - İç Hastalıkları

Açlık kan şekeri değeriniz 97 olarak normal ;8 saat açlık sonrası Açlık kan şekerinin 100 mg/dl altında olması normal ; tokluk kan şekeri ise 140 mg/dl altında olması da normal ; hba1c değeri 6 altında normal ; burada önemli olan kilonuz ; boyunuz gibi değerleri bilmek ; Açlık ve tokluk insülin değerlerinizi bilmek ; eğer beden kitle indeksiniz yüksek ise fizik muayene bulgularına göre 1mg dst testi yapılabilir

7 Kasım 2021 16:42
tt
Soru Sahibi

1.73 boyunda 92 kg . Açlık insülin 8.1

7 Kasım 2021 16:51
Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu
Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu
Dahiliye - İç Hastalıkları

Beden kitle indeksi yüksek; açlık insülin 5 üzerinde ; günlük liraglutid tedavisi ile kilo verebilirsiniz; günlük subcutan iğne şeklinde yapılan bir tedavi ; öncesinde yapılacak bazı işlemler için iç hastalıkları uzmanına başvurmanızı öneririm

7 Kasım 2021 21:05
Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu
Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 36 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Tahlil sonucu Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu
Akdeniz Anemisi Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu
Şeker düşüklüğü Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu
Hipertansiyon Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu
Gezici karın ağrısı Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu
Dahiliye - İç Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. Yeganeh Eslami Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Fatma İş Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Fevziye Türkoğlu Genç Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Ahmed Cihad Genç Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. İlhan Yıldırım Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube