Doktorsitesi.com

sayın hocam, ikili testimin sonuçlarının ne anlama geldiğini merka etmektey

Sib*** Ç***

4 Aralık 2007
sayın hocam, ikili testimin sonuçlarının ne anlama geldiğini merka etmekteyim. yardımcı olursanız sevinirm .yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder ,iyi çalışmlar dilerim down sendromu: yaş riski : 1/500 down riski ( nt olmadan) :1/290 nt ile : 1/670 edwards sendromu yaş riski : 1/5000 edwards riski ( nt olmadan : 1/2300 nt ile 1/9600 papp -a : *** *** ** mU/L 0.27 MOM GEBELİK YAŞIM: 12 HAFTA 5 GÜN YAŞ 33 KİLO 72 ben riskli grubtamıyım, ne yapmalıyım?
3 cevap
60 görüntülenme

Cevaplar (3)

Prof. Dr. İlker Günyeli
Prof. Dr. İlker Günyeli
Kadın Hastalıkları ve Doğum
TEST SONUCUNUZ RİSKLİ GRUPTA OLMAMASINA KARŞIN RİSK DEĞERLERİ YÜKSEK SAYILIR YİNEDE. BU NEDENLE ÜÇLÜ TESTİNİZİ VE 23. GEBELİK HAFTASINDA GENETİK ULTRASONUNUZU YAPTIRMMAYI İHMAL ETMEYİNİZ.
4 Aralık 2007
sayın hocam, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. üçlü testi yaptırdığımda yine aynı risk karşıma çıkarsa son çare amniyosentezmidir yoksa gebeliğğe son vermekmi beni bu konuda aydımlatırsanız sevinirim. iyi günler dilerim.
5 Aralık 2007
Prof. Dr. İlker Günyeli
Prof. Dr. İlker Günyeli
Kadın Hastalıkları ve Doğum
amniosentez sonucuna göre hayatla bağdaşmayan bir durum yada genetik hastalık tespit edilirse ancak o zaman tahliye düşünülür. tahliye en son tercihtir.
6 Aralık 2007
SAYIN HOCAM , SİZE BİRKEZDAHA VERDİĞİNİZ BİLGİLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
7 Aralık 2007