5 ay önce sol bacağımdan amatör futbol oynarken sakatlandım mr sonrası menüsküs ve lif yırtığı tespit edildi 4 ay sonra futbola başladım amaliyat olmadım bugün futbol oynarken bacağım tekrar kitlendi nedeni nedir mr fotolarını malesef kayıp ettims ne yapmamı önerirsiniz? teşekkür ederim
Merhaba, Menisküste tespit edilmiş ve opere edilmemiş yırtığın dizinizde takılma yaratmış olması muhtemel; ek rahatsızlıklar da olabilir. Spor hekimliği veya ortopedi bölümüne muayene olunuz, doktorunuz size yol gösterecektir. Geçmiş olsun.
teşekkür ederim sizce bacağımda sizin dediğiniz gibi opere edilmemiş bir yırtık varsa futbola ne kadar sürede dönebilirim muhtemelen?
Tekrar merhaba, Operasyondan sonra spora dönüş yırtığın cinsine, ek bağ ve diğer doku hasarlarına, operasyon öncesi yapılan rehabilitasyona, kas kuvveti ve hareket açıklığı miktarına, ameliyat başarısına, komplikasyonlara, ameliyat sonrası rehabilitasyon programına ve kişinin yapısına göre değişmektedir. Bu süre 6 hafta olabildiği gibi bazen 4-5 ay bazen de daha uzun süre olabilmektedir. Bu konuyla ilgili daha net bir bilgiyi size ortopedik cerrahınız verecektir ancak ameliyat öncesi de bir kuvvetlendirme ve rehabilitasyon süreci gerekebileceğini unutmayın, imkan dahilindeyse mutlaka bir spor hekimliği uzmanına gözükün. Bazı menisküs yaralanmalarında ameliyatsız tedavi de tercih edilebilmektedir. Geçmiş olsun.