AE
Soru Sahibi
2 Şubat 2019 12:16

Sag karin agrisi

Hocam benim karnimin sag alt tarafinda 2 aydir gecmeyen bir agri var.O kadar siddetli agrisi oluyorki dik durmada zorluk cekiyorum.lavaboya cikinca biraz agrisi diniyor.hastaneye gittim bisey bulamadilar.bu neden kaynaklaniyor olabilir hangi bolume gitmeliyim sizce.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Emrah Barışan
Uzm. Dr. Emrah Barışan
Dahiliye - İç Hastalıkları

Geçmiş olsun esma hanım öncellikle barsak sıkıntısı olan hastalarımızda yaş ve kilo kaybı ve gaitada kan görüp görmemesi önemli. Eğer yaşınız genç kilo kaybınız yok ise ve gaitada kan görmüyorsanız çok endişelenecek bir durum yok. Özellikle tuvalet sonrası rahatlaması ön planda irritable barsak sendromunu düşündürüyor bu hastalık için öncelikle dahiliye hekimine gidip bir tedavi görmeniz gerekiyor eğer tedaviden fayda görmezseniz sonrasında kolonoskopi işlemi gerekebilir bunun için de gastroenteroloji uzmanına başvuramınız gerekiyor. Ama siz uzmana gidene kadar beslenme alışkanlığınızı değiştirn bol su için internette İBS hastaları için uygun diyet önerileri bulabilirsiniz

2 Şubat 2019 13:52
AE
Soru Sahibi

Hocam yasim 23 kilom 45.kilo olarak hep bu kilodaym.gaitada kan gormuyorm.sadece asiri kabzliktan anal fissr olsmus bnde o genelde kanar.daha once gastroentorolijiye gttm oda ibs demsti.kolonoskopiyle bakalm demisti.cunku kucukken ameliyat olmstum apandisit patlamisti yaklasik br ay patlams halde doktor kontorlundeydm.sonra ameliya yapildi bagirsagm curumustu 15 cm alindi.zaten bu problemler ondan sonra ortaya cikti bende.ama kolonoskop yasimdan dolayi yaptrmadm.siddetli kabizlik ve gaz problemi var.hatta defalarca kalbim sksti acile fln kaldirildm kap krizi diye.ama gazmis.Size sorum su ki bir vucut neden bu kdr gaz uretir.belliki altta yatan bir sebep var.

4 Şubat 2019 23:29
Uzm. Dr. Emrah Barışan
Uzm. Dr. Emrah Barışan
Dahiliye - İç Hastalıkları

Esma hanım İBS dediğimiz hastalık barsak hareket bozukluğu özetle Bu genelde stres ilişkili bir hastalıktır. Bu hastalık kimisinde ishal yapar kimisinde kabızlık ve gaz bazen her iki durumun arka arkaya geldiği periyotlar yaşayan hastalar olur. Ne kadar endişe ederseniz bu hastalık o kadar sıkıntıya sokayacaktır sizi.Bu hastalık için çeşitli ilaç tedavileri var bazen psikiyatrik tedavi gerekebilir geçmiş olsun..

5 Şubat 2019 08:58
Uzm. Dr. Emrah Barışan
Uzm. Dr. Emrah Barışan Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 10 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Sağ kaburğa altı ağrısı Uzm. Dr. Emrah Barışan
Ozon tedavisi Uzm. Dr. Emrah Barışan
Ozon tedavisi Uzm. Dr. Emrah Barışan
Bağırsak sorunu Uzm. Dr. Emrah Barışan
Karınagrısı Uzm. Dr. Emrah Barışan
Dahiliye - İç Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Gülnar Kazimzade
Uzm. Dr. Gülnar Kazimzade Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. İsmigül Yazıcı
Uzm. Dr. İsmigül Yazıcı Dahiliye - İç Hastalıkları
Prof. Dr. Tevfik Demir
Prof. Dr. Tevfik Demir Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Ünal Taşdemir
Uzm. Dr. Ünal Taşdemir Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Nahida Valikhanova
Uzm. Dr. Nahida Valikhanova Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube