TY
Soru Sahibi
17 Ağustos 2019 22:56

Sag Diz MR Raporu

Merhaba, *** *** ** tarihinde annem için (63 yaş) çekilen sağ diz MR rapor sonucu aşağıdaki gibi olup, nasıl bir yol izlememiz gerektiği hakkında yardımcı olur musunuz? SAĞ DİZ MR İNCELEME RAPORU: İnceleme alanına giren osseöz yapıların bütünlük ve devamlılıklarında, kortikal ve meduller sinyal intensitelerinde anlamlı bir değişiklik saptanmamıştır. Eklem kapsül kalınlığı korunmuştur. Eklem kıkırdak kalınlığı ve sinyal intensitesi korunmuş olarak izlenmektedir. Patella ve patellar tendon normal görünümdedir. Bursalarda ve diz ekleminde sıvı koleksiyonu gözlemlenmemiştir. ACL, PCL, MCL ve LCL’ nin devamlılıkları, formasyonları ve sinyal intensiteleri korunmuştur. Lateral menisküs posterior hornunda Grade II dejenerasyonu ile uyumlu sinyal artışı gözlenmiştir. Medial menisküs posterior hornunda radikal kök yırtığı ve rezidü meniskal korpusta eklem dışına ekstrüzyon ve eşlik eden horizontal yırtık izlenmiştir. Ayrıca medial menisküs korpus komşuluğunda aksiyel planda 30 mm ölçülen parameniskal kist gözlenmiştir. İnceleme alanına giren musküler yapıların sinyal intensiteleri, formasyonları korunmuş olup, fasiyal planlar normal görünümdedir. Diz eklemi medial kesime komşu kemik yüzlerde osteodejeneratif sivrileşmeler ve medüller kemik iliği ödemi sinyal artışı gözlenmiştir.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Op. Dr. Abdülaziz Temiz
Op. Dr. Abdülaziz Temiz
Ortopedi ve Travmatoloji

Merhaba Yeliz hanım, öncelikle geçmiş olsun. Hastamızın MR raporuna göre iyileşme potansiyeli düşük olan bir menisküs yırtığı olduğu görülmektedir. Bu sonuca istinaden menisküse yönelik artroskopik bir cerrahi gerekebileceği şeklinde yorumlanabilir. MR görüntülerini görerek ve hastamızı muayene ederek yapacağımız bir değerlendirme daha doğru sonuç verecektir. Muayene ve MR görüntüleriyle yapacağımız değerlendirmede ek bulgular ortaya çıkması durumunda yaklaşımımız değişebilmektedir. Sağlıklı günler dileriz..

19 Ağustos 2019 15:59
TY
Soru Sahibi

Tesekkur ederim Abdulaziz Bey. Bahsettiginiz akroskopik operasyon sonrasi KALICI anlamda yurume zorlugu veya yurume kisitliligi soz konusu olur mu? Iyi gunler dilerim..

19 Ağustos 2019 17:19
Op. Dr. Abdülaziz Temiz
Op. Dr. Abdülaziz Temiz
Ortopedi ve Travmatoloji

Eğer hastamızın klinik muayenesinde ve MR görüntülerinde diz ekleminde yaygın kıkırdak hasarı ve kireçlenme yoksa; sadece menisküse yönelik artroskopi işlemi yapılacaksa hastamız ameliyat gününde ayağa kalkabilir ve toparlanma süreci kısa olur. Böyle bir cerrahiden sonra bir sakatlık veya hareket kısıtlılığı genel olarak beklenen bir durum değildir. Geçmiş olsun.

21 Ağustos 2019 17:31
Op. Dr. Abdülaziz Temiz
Op. Dr. Abdülaziz Temiz Ortopedi ve Travmatoloji

Yazar toplam 4 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
sol ayak mrg sonucu Op. Dr. Abdülaziz Temiz
Dizlerde ağrı ve güçsüzlük Op. Dr. Abdülaziz Temiz
Benign neoplazm Op. Dr. Abdülaziz Temiz
Sag Diz MR Raporu Op. Dr. Abdülaziz Temiz
Ortopedi ve Travmatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Jamil Dursunlu
Op. Dr. Jamil Dursunlu Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Bilge Özkan
Op. Dr. Bilge Özkan Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Elvin Aghazada
Op. Dr. Elvin Aghazada Ortopedi ve Travmatoloji
Prof. Dr. Mehmet E. Erdil
Prof. Dr. Mehmet E. Erdil Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Cihan Uçar
Op. Dr. Cihan Uçar Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube