KE
Soru Sahibi
22 Mart 2023 10:56

Safra Reflüsü Hakkında;

Hocam merhaba ben 23 yasindayim. Uzun yillardir mide problemi cekiyordum sürekli bulantı ağızda acı tat, agiz kokusu ve yanma vardi. Geçen sene endoskopi yaptirdim. Endoskopi sonucumu yazıyorum; Özofagus servikal, torakal ve abdominal bolumlerinde mukoza, lumen ve motilite normal olarak degerlendirildi. Z-cizgisi 37.cm'de, duzenli ve hiatus diafragmatikus ile ayni duzeydeydi. Gastrik pililer Z-cizgisine kadar uzaniyordu. Retrofleksiyonda kardiya dogal gorunumundeydi. Mide lumeninde bir miktar safra izleniyordu. Fundus, korpus ve antrum mukozasi hiperemik ve odemli gorunumdeydi, lumeni normaldi. Korpus (sise 1) ve antrumdan (sise 2) biyopsiler alindi. Pilor forme ve santralize gorunumundeydi. Bulbus ve postbulber bolge mukoza ve lumeni normaldi. Tani; Endoskopik Hiperemik Korpus - Antrum Gastropatisi (Alkalen Reflu?) çıktı. Biyopsi sonucumda herhangi bakteri veya virüs cikmadi. Tedavi olarak sabah 2 akşam 2 ursactive + sabah ac karina nexium kullandım bir müddet. 3 ay kullanacagim soylenmişti, 20 gün kadar kullandım. Motillium verildi ancak carpinti yaptigi icin biraktim. Bu 1 senedir Ara ara yanma ve bulantilarim devam ediyor, göğüs ağrım oluyor sanki nefesim yetmiyor gibi oluyor, yediklerim geri geliyor ve yutkunma güçlüğü çekiyorum. Göğüs kafesimde baskınlık yanma, boğazıma acı su geliyor, yutkununca sert bir şey var gibi, sürekli yutkunuyorum o şey gitsin diye. Sürekli mide bulantısı, mide şişkinliği şikayetlerim var. Ne yapmam gerekiyor acaba bir de ağız kokusu çok fazla onun bir çaresi yok mudur yanitlarsaniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

safra reflüsü var. bu endoskopiyi gastrocu yapsın . mide mikrp tedavisi alın . ursactive ve motilium almışsısınız geçmemeş. mide koruyucu ve antepsin denenebilir. . belki metpamid.

23 Mart 2023 11:20
KE
Soru Sahibi

Hocam hızlı yanıtınız için öncelikle teşekkür ederim. Safra reflüsü ileride kötü bir hastalığa çevirir mi? Veya gebeliğe engel bir durum oluşturur mu? Veyahut kalp çarpıntısı da yapar mı peki? Safra reflüsü ile alakalı elimde fazla veri yok, bu hastalık için tam olarak neler yapılması gerekir?

23 Mart 2023 14:45
Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

...

24 Mart 2023 13:50
Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Doç. Dr. Mustafa Kaplan Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Yazar toplam 457 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Karaciğer Kalsifikasyonu Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Alkalen reflü gastrit pilor revizesi Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Ggt ve alp yukskeligi Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Mide kanseri Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Intrahepatik safra yollari Doç. Dr. Mustafa Kaplan
Gastroenteroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Mustafa Cengiz
Prof. Dr. Mustafa Cengiz Gastroenteroloji
Doç. Dr. Nurettin Tunç
Doç. Dr. Nurettin Tunç Gastroenteroloji
Doç. Dr. Oktay Bulur
Doç. Dr. Oktay Bulur Gastroenteroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube