Romatoit artrit tedavi
NC
Neb*** C***
30 Aralık 2020
Merhaba hocam.3 ay once crp 19 ve sedimantasyon yuksek ciktigi icin ve ailemde sedef hastaligi oldugu icin bana fa sedef romatizmasi teshisi koyuldu.Şuan herhangi bir yara yok.Salazopriyn ve flantadin kullaniyorum.Bu hastalik omur boyu benimle kalacak mi tedavi imkani yok mu.Hayatimi tam duzene sokmusken bu agrilar basladi.
4 cevap
370 görüntülenme
Cevaplar (4)

Prof. Dr. İzzet Fresko
RomatolojiDahiliye - İç Hastalıkları
Sadece crp ve sedimantasyon yüksekliği sedef romatizması tanısı için yeterli değil. Elşemlerinizde herhangi bir yakınma oldu mu? El ve ayaklarda özellikle sabah saatlerinde belirgin olan ağrılar ve şişlikler yaşadınız mı?
31 Aralık 2020
NC
Sabahları şikayetim olmuyor.Özellikle akşama doğru belimin üstünde tutulmalar oluyor.Sürekli gezen ağrılarım var.İlk olarak ayaklarımda şişlik vardı.Volterenden sonra şişlik olmadı .Şuan herhangi bir şişlik yok.Fakat ağrılar devam ediyor.
2 Ocak 2021

Prof. Dr. İzzet Fresko
RomatolojiDahiliye - İç Hastalıkları
Bunlar sedef romatizmasının aleyhine. Bir başka romatologun görüşünü almanızı öneririm.
3 Ocak 2021
NC
Şişlik hiç yaşamadım.Sabahları pek şikayetim olmuyor.Akşama doğru belimde tutukluk başlıyor.Ayaklarımda genel olarak ağrılar var.Bu hafta bileklerimde kaşıntı ve kızarıklık oldu.
9 Ocak 2021

Prof. Dr. İzzet Fresko
RomatolojiDahiliye - İç Hastalıkları
Dediğim gibi buradan yazışarak daha fazlasını söyleyebilme şansım yok. Son kararı sizi muayene eden ve tüm bulguları ilk elden değerlendiren doktor verebilir ancak.
19 Ocak 2021
NC
Hocam çok teşekkür ederim ilginiz ve sabrınız için.:)
25 Ocak 2021

Toplam Cevap
2654