Lütfen soruma cevap verin çok rica ederek sorumu sorayım . Aslında benimki soru değil bilgi edinmek. Ben bu sene sınava hazırlanıyorum ve hayallerimi süsleyen meslek psikologluk. Bu meslek hakkında ki şeyleri bir psikologdan duymak daha doğru olur diye yazmak istedim. Çalışma şartları nelerdir, çalışma saatleri nelerdir, nerelerde çalışılabilir , iş bulma olanakları , geliri nekadardır özelliklede kaç saat çalışıldığını merak ediyorum çünlü kazandığım parayla gezip görmek istiyorum dünyayı. Sorularımı yanıtlarsanız bi öğrenciye çok büyük bir katkıda bulunmuş olursunuz saygılarımla ve sorumu cevaplamanız ümidiyle :)
Merhaba Mine hanım. Psikoloji bölümü özveri gerektiren bir bölümdür. Araştırma dur durak bilmeden bilgi edinme bölümüdür. Kendini geliştirmeye açık olman gerekli okul bitti zaman para kazanma zamanı diyeceğin bir bölüm değildir kazandığını tekrar eğitime yatırman gerekli. Yatırım yaparsan kazançlı olacağın bir bölüm en önemlisi de kendini tanıdıgın bir alandır psikoloji.
Peki kendi kliniğini açmak dışında çalışacağım alan yok mudur ?
Var hastaneler. Ceza evleri. Rehabilitasyon merkezleri yaşlı bakım evleri sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumları. Kreş ve ana okulları. Etüt merkezleri. Şirketlerin insan kaynakları bölümü.