Hocam 2 yıl önce konjenital kurvatür teşhisi ile ameliyat oldum.Kalıcı dikişler mevcut sütür palpı var.Ameliyatı yapan doktorum bir sıkıntı olmaz ileride dedi ama anksiyetik bir yapım var.Bu dikişler cinsel ilişkide patlar diye yani beynim kaygı pompalıyor sürekli penisimle alakalı penisimi tamamen kaybetmek en büyük korkum ve penisin bu dikişler atarsa parçalanmasından korkuyorum siz tecrübelerinize dayanarak yaptığınız ameliyatlardan uzun dönemli post-operation komplikasyonları ve benim dikkat etmem gerekenler nelerdir sizin bana önerileriniz nelerdir tam olarak?
Merhaba çok kısa bir yanıt vereceğim korkacak hiçbir şey yok. Sütürler patlamaz sökülmez merak etmeyin arzu ettiğiniz gibi cinselliğinizi yaşayın .
Bir öneriniz var mıdır hocam şuna dikkat et gibi
Operasyonun üzerinden 2 yıl geçmiş, bu da bir sorun olmadığına işaret ediyor ekstra bir önlem almanıza gerek yok
10-15 yıl sonra bu dikişler zayıflar mı hocam
O olasılık var.Ancak penis şeklini koruması beklenir
Bu zayıflama sonucunda sütürlerde kopma,o bölgede kanama ve tamamen penisi kaybetme durumu gerçekleşir mi ya da o zayıflamanın olduğu yıllarda ilişkiye girmenin sakıncaları nedir ?
Hayır böyle bir şey söz konusu değil sütür kopma olasılığı yok denecek kadar az velevki koptu diyelim öyle penisi kaybedecek ölçekte bir olay olmaz ilişkiye girmenizde hiçbir sakınca yoktur
Hocam genel olarak ameliyat sonrası anksiyetelerim var gelecekle alakalı yani evlenirsem ileride sorun olur mu ya da yani kafamda binlerce düşünce ve benzeri bir profesyonel olarak her soruma çok güzel cevap verdiniz öncelikle teşekkür ederim.Açılcası hem bugün hem gelecek için bu ameliyattan dolayı işin profesyoneli olarak yersiz midir yani çok düşük olasılıklar mıdır bu kaygılandığım düşünceler ?
Bakın yersiz bir endişeniz var. Burdan bin mesajda atsanız ve ben yanıtlasam yinede tatmin olmayacaksınız bence bir ürologla yüzyüze görüşün 👍