Doktorsitesi.com

Plaquenil kullanımı

AA

Ati*** A***

12 Eylül 2020
Doktor hanım merhaba . Eşim Corona oldu tedavi için plaquenil isimli sıtma ilacı kullandı. 8 Ağustos da ilaç bitti bittiği gün adeti başladı . Adet bittikten sonra ilişkiye girdik ve bir kaç gün önce gebe olduğunu öğrendik . Acaba bu ilaç bebeğe zarar vermiş midi? Bu ilaç kaç günde vücuttan atılı?
2 cevap
184 görüntülenme

Cevaplar (2)

Op. Dr. Külal Çukurova
Op. Dr. Külal Çukurova
Kadın Hastalıkları ve DoğumÜreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Gebelikte plaquenil ilacı c grubudur. Yani ilacın hamilelerde klinik deneyim yetersizdir yada hamilelerde ilaç incelenmemiştir.C kategorisindeki ilaçlar, hekim ilacın hamile kadına sağlayacağı yararın fetus üzerinde potansiyel zararından daha fazla olacağına inanıyorsa kullanılabilir. Gideceğiniz kadın doğum doktorunuza yinede bu bilgiyi vermelisiniz :)
14 Eylül 2020
AA
Eşim ilaci kullandığı sırada gebe değildi . Tahminen kullandıktan 7 gün sonra gebe kaldı . İlaç bu kadar zamanda vücuttan atilmis olur mu
16 Eylül 2020
Op. Dr. Külal Çukurova
Op. Dr. Külal Çukurova
Kadın Hastalıkları ve DoğumÜreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
İlaç prospektüsünde sadece renal yolla atıldığı bilgisi mevcut.Ne kadar sürede vücuttan atıldığına dair bilgi bulunmamaktadır.
16 Eylül 2020