AA
Soru Sahibi
21 Haziran 2016 03:13

Paxera Kasılma Nöbeti

Merhaba 4 aydır paxera 30mg kullanıyordum, şikayetlerimin çoğunda azalma olduydu fakat bazı zamanlarda yine biraz rahatsızlık hissediyordum o yüzden doktorum dozu 40mg'a çıkardı. İlacı 3 gün bu dozda kullandıktan sonraki sabah çok değişik bir hissiyat ve mide bulantısı ile kalktım, neredeyse tüm vücudum istem dışı kendini kasıyor ve titriyordu. Nefes almakta ve hareket etmekte zorlanıyordum. 10-15 dk boyunca bu durumu yaşadım. Doktoruma danıştığımda ilaçtan dolayı olmadığını söyledi fakat kullandığım başka ilaç yok idi. Daha önce böyle bir şey yaşamamıştım. İlacıma 30mg olarak devam etmekteyim. Sizce yaşadığım bu olayın nedeni ne olabilir ve %100 olarak ilaçtan kaynaklı olabilecek normal bir durummudur? cevap verirseniz sevinirim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

oncelikle biraz sikayetlerinizden bahsetmenizi rica ediyorum.

21 Haziran 2016 07:21
AA
Soru Sahibi

Şikayetlerim daha çok sürekli endişe heyecan gerginlik hali, ani panik halleri ve bunun bedensel etkileriydi; nefes alamama, vücudun kendini sıkması gibi. bunlarla beraber sosyal ve kişisel bazı problemlerimde mevcuttu.

22 Haziran 2016 02:42

paxera, paxil gibi ilaçlarda ilk zamanlarda bazı yan etkiler görülebiliyor. fakat bu etkiler tamamen panik bozuklukla da ilişkili olabiliyor. bu ilaçlara vücut alışana kadar hastalığın semptomlarına benzer şikayetler yapabiliyor fakat bunlar kısa sürede gececek şikayetlerdir. geçmediği takdirde tekrar bir psikiyatriste başvurmanızı tavsiye ederim.saygılarımla

6 Eylül 2016 18:27
Uzm. Kl. Psk. Pelin Özaydın
Uzm. Kl. Psk. Pelin Özaydın Psikoloji

Yazar toplam 12 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
paxera gerginlik Uzm. Kl. Psk. Pelin Özaydın
Çıkmazdayım Uzm. Kl. Psk. Pelin Özaydın
neden ağlayamıyorum Uzm. Kl. Psk. Pelin Özaydın
ne yapmalıyım? Uzm. Kl. Psk. Pelin Özaydın
Paxera Kasılma Nöbeti Uzm. Kl. Psk. Pelin Özaydın
Psikoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Psk. Mediha Deral
Psk. Mediha Deral Psikoloji
Psk. Dilara Acar
Psk. Dilara Acar Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube