CM
Soru Sahibi
18 Aralık 2020 22:49

Patoloji Sonucu

Doktor Bey, merhabalar. Ben 23 yaşında bir kızım. 20 gün önce şiddetli karın ağrısı ile acile başvurdum. Ağrıya Yumurtalığımdaki kistin sebep olduğu yapılan radyolojik incelemelerle netleşti. Ancak ilaçlı emarda mide ile dalak arasında rastlantısal olarak kitle görüldü. Endoskopi ve pet filmi çekildi. Herhangi bir sorun görülmedi. Kan değerlerim de normal. Doktorlar aksesuar dalak olduğunu söylediler. Ama kesin bir şey söylenmedi. Doktorum her ihtimale karşı alınıp incelenmesinde fayda var dedi. Ben ameliyat olup o oluşumun alınmasını istedim.20 gün evvel ameliyat oldum kitle karaciğere daha yakın görülmüş ve alınmış. Patoloji sonucumu sizinle paylaşıyorum. Şimdiden vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. TANI: Materyale yapılan incelemede fibröz septalar ile ayrılarak nodüler parankimden meydana gelmiş neoplazm izlenmiştir. Ayrıca fibröz septalarda yer yer kalın duvarlı arteriel yapılar duktuler reaksiyon ve lenfositik infiltrasyon dikkati çekmiştir. Yapılan immonohistokimyasal çalışmada CD34 sinüzoidlerde yama tarzında pozitif, CK7 safra doktullerinde pozitif, glipikan3 negatif, bkatenin stoplazmik mebranlarda pozitif, amiloid A negatif olarak değerlendirildi. Glutamin sentetaz laboratuvarımızda olmadığı için lezyon ayırıcı tanısı için uygulanamamıştır. Mevcut bulgular ilk planda fokal nodüler hiperplaziyi düşündürür özelliktedir. Olgunun klinik ve radyolojik bulgular eşliğinde değerlendirilmesi önerilir.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Sayın Merve Cevizliler, Geçmiş olsun. Yazdığınız rapor sunucuna göre; Karaciğer dokusu ile ilişkili bir gelişme tanımlanmıştır. Habis bir oluşum saptanmamıştır.Genel Cerrahi uzmanınızın önerileri ve takibi uygun olur. İyi günler diliyorum.

19 Aralık 2020 12:32
CM
Soru Sahibi

Çok sağolun Hocam. Ne kadar ilgilisiniz. Peki alınan dokuyu İstanbul’a ya da Ankara’ya götürüp incelenmesini önerir misiniz? Laboratuvardaki eksiklikten dolayı.

19 Aralık 2020 12:45

Lütfen, nusreterd@yahoo.com adresime; Ameliyat sonrası çıkış özetinizi (Epikriz) ve Patoloji raporunuzun orjinalini iletiniz.

19 Aralık 2020 12:58
Prof. Dr. Nusret Erdoğan
Prof. Dr. Nusret Erdoğan Tıbbi Patoloji

Yazar toplam 385 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Cildiye Patoloji sonucum Prof. Dr. Nusret Erdoğan
patoloji sonucu Prof. Dr. Nusret Erdoğan
Miksoid kondrosarkom Prof. Dr. Nusret Erdoğan
Crohn hastalığı Prof. Dr. Nusret Erdoğan
Tıbbi Patoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Neşe Yeldir
Uzm. Dr. Neşe Yeldir Tıbbi Patoloji
Uzm. Dr. Zeynep Bayramoğlu
Uzm. Dr. Zeynep Bayramoğlu Tıbbi Patoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube