Doktorsitesi.com

Patoloji sonucu hk.

ma

Mer*** A***

12 Mart 2020
hocam merhaba annemimpatoloji sonucu çıkmış iyi değil demişler ultroson cekilmesi lazım felan demişler tam olaran tanı nedir bahsedebilir misiniz? Yardımınız için şimdiden teşekkürler. Patoloji sonucu aşağıdadır; https://i.hizliresim.com/mhG8sn.jpg
3 cevap
100 görüntülenme

Cevaplar (3)

ma
https://i.imgyukle.com/2020/03/13/JoPUTo.jpg
13 Mart 2020
Prof. Dr. Neşet Köksal
Prof. Dr. Neşet Köksal
Genel Cerrahi
Annenizde topuktan çıkarılan lezyon cilt kanseri olarak bildirilmiş. Cilt kanserleri bazen lenf ezlerine yayılım yaptığı için muhtemelen İstenilen kasık bölgesinin ultrasonudur ve yapılması gerekir. Ayrıca çıkarılan bölge uygunsa tümör taban cerrahi sınıra yakın olduğu reeksizyonu yani o bölgenin daha geniş çıkarılması hasta açısından daha güvenli olur.
13 Mart 2020
ma
hocam cevabınız için teşekkürler benim anlamadığım araştırılmadan nasır diye o bölge alınmış bazı yazılar okudum kanserli bölgeye cerrahi girişimlerde bulunulursa yayılma riski fazla olur diye yanlış bir operasyon mu yapıldı onu merak ediyorum.
14 Mart 2020
Prof. Dr. Neşet Köksal
Prof. Dr. Neşet Köksal
Genel Cerrahi
'Kanserli bölgeye cerrahi girişimlerde bulunulursa yayılma riski fazla olur' düşüncesi yanlış bir düşüncedir. Yapılan işlem ve öneriler yerindedir. Müdahale edilmemiş olsaydı cilt kanseri dahada büyüyecek ve metastaz ihtimali daha da artacaktı.
16 Mart 2020