Doktorsitesi.com

Pankreas Kanseri

AA

Ayk*** A***

3 Şubat 2021
Hocam yakın akrabalarımda 3 tane pankreas kanseri olan var ben şuan 16 yaşındayım acaba bendede ileriki zamanlarda pankreas kanseri oluşabilirmi 2 hafta önce batın ultrasonu çektirdim pankreas baş ve gövde kesimi incelenip normal çıkmıştı diğer bütün iç organlarda normaldi pankreas kanseri olsam batın ultrasonunda çıkarmıydı
4 cevap
1327 görüntülenme

Cevaplar (4)

Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Sende de ilerde pankreas kanseri olacak diye bir kural yok ama eğer akrabalarında genetik inceleme yapılmış ve genetik bir bozulma tespit edilmiş ise sen de genetik bölümüne müracat edebilirsin ve belki bu genetik inceleme sonunda birşey söylenebilir ama yine tekrar ediyorum,belki. Pankreasın anatomik olarak baş,boyun,gövde ve kuyruk olmak üzere 4 kısmı var;baş ve boyun kanserlerinde içinden ana safra kanalı geçtiği için ağrısız,ilerleyen sarılık oluşur. Gövde kanserlerinde şiddetli göbek üzeri dinmeyen,devamlı ağrı oluşur,en sinsi olanı da kuyruk kanserleri ve ancak karaciğere yayıldığı zaman farkına varılır. Genelde şikayetsiz pankreas kanseri olmaz ,az çok yakınmalar olabilir,yakınman yoksa boşuna ultrason tetkik yaptırtma. Pankreas kanseri bazı kişilerde sıktır,bunları google dan bulabilirsin.Alkol,gereksiz ilaç ve içinde katkı maddesi olan aburcubur şeyler tüketme. Ben senin yerinde olsam hiç bunları düşünmeden normal yaşamıma devam ederdim,sağlıklı Akdeniz diyeti içerikli gıdalarla beslenir,yürüyüş ağırlıklı spor yapardım. Yine de sorun olursa yaz,yanıtlarım.
3 Şubat 2021
AA
Hocam 2 hafta sonra endoskopim varda doktor pankreas da bişey varsa endoskopide belli olur dedi doğrumu acaba
4 Şubat 2021
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Normal endoskopide pankreas ile doğru dürüst birşey belli olmaz,üstelik senin hiçbir yakınman yok. Pankreas MR tetkiki endoskopiden daha değerli bilgi verir ve pankreasın bütün kısımları ve hatta kanaliküler sistemi hakkında bile bilgi verir ama bu tetkikleri yaptırman gereksiz.
4 Şubat 2021
AA
Hocam bende hiç dinmeyen mide bulantısı ve çok şiddetli geğirme vardı dün doktor ilaçsız pankreas tomografisi çekti ve hiç bişey yok normal dedi mr a gerek yok dedi sizce ne yapmalıyım bişey olsa tomografide çıkarmıydı
7 Şubat 2021
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Bulantı varsa endoskopik tetkik uygun olabilir,bazen midede bulunan bir bakteri de bulantı yapabilir ama çok paniktesin gibi geliyor bana.
7 Şubat 2021
AA
Hocam haklısınız çok panikteyim ve bu panik yüzünden 2 gün önce pankreas tomografisi çektirdim doktor tertemiz dedi eğer bişey olsaydı tomografide çıkarmıydı hocam doktorum mr a gerek yok dedi
16 Şubat 2021
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Bence de gerek yok ama İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genetik bölümüne müracat et ve durumu izah et ve genetik açıdan bir tetkik mümkün mü,bunu öğren ve başka bir tetkik yaptırma,boyna ışın alıyorsun ve bir hastalık çıkmıyacak olsa bile bu ışınlar sana zarar verebilir,hayatı kendine zindan etme yaşamaya bak.
16 Şubat 2021