SY
Soru Sahibi
9 Mart 2016 22:27

over ca seroz adenokarsinoma nüks tedavisi‏

MERHABA HOCAM; 10/2013 THX CT: NORMAL;BOYUN CTNORMAL; PET L2-4 KONGLOMERE LENF NODU CA 125:437 CA 15.3: 57 CA*** *** **/2013 BATIN DİNAMİK DİFFUZYON MR : PARAORTİK LENF NODLARI 10/12/2013 LAPAROTOMİ SEROZ ADENOCA; SAĞ COFEREKTOMİ, METASTATİK LN ER+ 29/01/2014 TAH+ BSO+OMENTEKNOMİ+APPENDEKTOMİ. CA *** *** ** B HCG: 8.7 02/06/*** *** ** KÜR KARBOPLATİN + PAKLİTAKSEL 08/2014 PET L2-4 SEVİYESİNDE BELİRGİN REGRESE 31/12/2014 GEMZAR+KARBOPLATİN+ALTUZAN SONRASI SECOND LOOK LAPAROTOMİ YAPILDI FAKAT LENF NODLARI ALINMADI. İNTERAOKAVAL ALANDA 20X14 MM VE 9X6 MM VE PARAİLAK ALANDA 28X16 MM VE 16X11 MM METASTATİK LENF NODU 28/12/2015 CAELYX 3 KÜR SONRASI CA *** *** ** ' E ÇIKMIŞ. NASIL BİR TEDAVİ İZLEYEBİLİRİZ ? ALTUZAN BU AŞAMADA TEKRAR KULLANILIR MI ?

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)
Prof. Dr. Serdar Turhal
Prof. Dr. Serdar Turhal
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Öncelikle geçmiş olsun. NASIL BİR TEDAVİ İZLEYEBİLİRİZ ? Etki mekanizması öncekilerden farklı olan yeni bir ilaç kulanmak uygun olur ALTUZAN BU AŞAMADA TEKRAR KULLANILIR MI ? Bu şartlarda etkinliği henüz tam belirlenmiş değil Kolay gelsin

10 Mart 2016 08:32
SY
Soru Sahibi

HOCAM, JİNEKOLOG ONKOLOJİ CERRAHINA MUAYANE OLDUK. AMELİYAT KARARI VERİLDİ. RETROPERİTONEL BÖLGEDE İKİ DAMAR ARASINDA. BİR DE İLİAK DAMARI YANINDA METATATİK LENF NODU VAR. BİRDE HOCAMIZ LEZYONLARIN ALINMASI GEREKTİĞİ SÖYLEDİ. KARACİĞERDE EN BÜYÜĞÜ KAUNDAT LOBDA 44 X 40 MM BOYUTUNDA OLAN SAĞ VE SOL LOBDA SAFRA KESESİ KOMŞULUĞUNDA VE DİNAMİK POSTKONTRAST SERİLERDE KONTRAST SERİLERDE KONTRAST TUTULUMU GÖSTERMEYEN KİSTİK LEZYONLAR İZLENMİŞTİR. AMELİYATIN RİSKİDE GEÇİÇİ YADA KALICI KOLOSTOMİ GEREKEBİLİR DEDİ.

12 Nisan 2016 18:51
Prof. Dr. Serdar Turhal
Prof. Dr. Serdar Turhal
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yine doğru yoldasınız kanaatindeyim, geçmiş olsun

12 Nisan 2016 22:14
SY
Soru Sahibi

HOCAM MERHABA; HASTAMIZI JİNEKOLOJİK ONKOLOJİ MUAYANESİ SONUNDA AMELİYAT YAPILDI. PARAORTİK KAYITLI; TOPLUCA 3X2X1,5 CM BOYUTLARINDA PARÇALAR HALİNDE YAĞDAN ZENGİN DOKULAR OLUP BİR KISMI 4P 4K TAKİBE ALINDI(4 ADET LENF NODU GÖRÜNDÜ). TANI METASTATİK KARSİNOM 3 ADET LENF NODU GORULDU. EKSTRADONAL YAYILIM VAR. SERBEST TÜMOR NODÜLÜ İZLENDİ. MORFOLOJİK BULGULAR EŞLİĞİNDE DEĞERLENDİRİLDİĞNDE PRİMER OVARYAN SERÖZ KARSİNOM METASTAZI İLE UYUMLUDUR. HASTAYA AİT DİĞER MATERYALLER VEN ALTI EKSİZYONEL BİYOPSİ.YAĞ NEKROZU, YABANCI CİSİM REAKSİYONU. İLK DEFA METASTATİK LENF NODLARI ALINDI. 4. TÜR KEMOTERAPİ OLARAK NE YAPILABİLİR ?

5 Mayıs 2016 02:42
Prof. Dr. Serdar Turhal
Prof. Dr. Serdar Turhal
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Hastanın genel durumuna göre Etoposide, Docetaxel ya da Topotecan düşünülebilir, tekrar geçmiş olsun

5 Mayıs 2016 19:11
SY
Soru Sahibi

HOCAM; TEKRAR YOL GÖSTERİCİ OLURSANIZ SEVİNİRİZ. 1- ONCOTYE DX TESTİ İLE HEDEFE YÖNELİK BAŞKA BİR İLAÇ ALINIR MI ? DEVLET HASTANELERİNDE VAR MI ? 2- KARBOPLATİN'İ 3 SEFER KULLANMAMIZ BİR DİRENÇ OLUŞTURDU MU ? SİMDİ SİSPLATİN ALSAK SONUC DEĞİŞİK OLUR MUYDU? 3- YUMURTALIK KANSERİNDE YENİ KEMOTERAPİ,İMMÜNTERAPİ İLAÇ ÇALIŞMALARI PD1, PD2 ÇALIŞMALARINA KATILABİLİRMİYİZ ? YAKIN ZAMANDA HAYATA GEÇİCEK BİR GELİŞME VAR MI? 4- HOLLANDA LEIDEN ÜNİVERSİTESİ TIP MERKEZİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİĞİ 'YAKIN KIZILÖTESİ FLORESAN GÖRÜNTÜLEME(NIR) KEŞİF YAPILMIŞ. BU TEKNİK HAKKINDA BİLGİNİZ VAR MI ?

23 Ağustos 2016 23:13
Prof. Dr. Serdar Turhal
Prof. Dr. Serdar Turhal
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

1- ONCOTYE DX TESTİ İLE HEDEFE YÖNELİK BAŞKA BİR İLAÇ ALINIR MI ? hayır 2- KARBOPLATİN'İ 3 SEFER KULLANMAMIZ BİR DİRENÇ OLUŞTURDU MU ? muhtemelen SİMDİ SİSPLATİN ALSAK SONUC DEĞİŞİK OLUR MUYDU? bir ihtimal ama hastanın durumu genellikle ileri serilerde cisplatini kaldıramıyor 3- YUMURTALIK KANSERİNDE YENİ KEMOTERAPİ,İMMÜNTERAPİ İLAÇ ÇALIŞMALARI PD1, PD2 ÇALIŞMALARINA KATILABİLİRMİYİZ ? şu anda yok YAKIN ZAMANDA HAYATA GEÇİCEK BİR GELİŞME VAR MI? çapa onkoloji ensititüsüne olaparib çalışması için başvurabilrsiniz 4- HOLLANDA LEIDEN ÜNİVERSİTESİ TIP MERKEZİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİĞİ 'YAKIN KIZILÖTESİ FLORESAN GÖRÜNTÜLEME(NIR) KEŞİF YAPILMIŞ. BU TEKNİK HAKKINDA BİLGİNİZ VAR MI ? deneysel bir yaklaşımdır ve hastanızın durumuyla ilgili bir yaklaşım değil kanaatindeyim, geçmiş olsun

24 Ağustos 2016 16:18
Prof. Dr. Serdar Turhal
Prof. Dr. Serdar Turhal Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 1681 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Pet, tomografi arası süre Prof. Dr. Serdar Turhal
Annemin hastaliğı geçermi? Prof. Dr. Serdar Turhal
Meme ca patoloji Prof. Dr. Serdar Turhal
Kalple ilgili mi Prof. Dr. Serdar Turhal
Tıbbi Onkoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Shute Ailia Dae
Uzm. Dr. Shute Ailia Dae Tıbbi Onkoloji
Uzm. Dr. Hakan Taban
Uzm. Dr. Hakan Taban Tıbbi Onkoloji
Doç. Dr. Murat Sarı
Doç. Dr. Murat Sarı Tıbbi Onkoloji
Uzm. Dr. Abdallah Shabair
Uzm. Dr. Abdallah Shabair Tıbbi Onkoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube