CM
Soru Sahibi
11 Ocak 2015 23:16

open bite

Merhaba; Benim sorunum açık kapanış ile ilgili bir kaç hekim ile görüşmem oldu sadece ortodonti ile düzeltilebileceğini söylediler size de sormamda ki amaç farklı bir görüş almak açısındandır.Open bite nin zor bir durum olduğunu biliyorum benim yüzümde dikkatli bakıldığında bile belirgin bir anormallik yok bu yüzden açıkçası cerrahi istemiyorum genel olarak tedavi sonunda hekimler bu tedavinin on üzerinden bir değer vermek gerekir ise sekiz verilebileceği söylendi aslında bu benim için oldukça çok iyi ancak yaşım itibari ile normal tel değilde lingual tedaviyi düşünüyorum acaba open bitede lingual olumlu bir sonuç alınabilir mi?Tedavi süresi lingualde daha mu uzun oluyor alışmak dışarıdan görünün tele göre daha mı zor bir de tecrübelerinize dayanarak open bitede bir oranlama yapar ise eski geri dönüş yüzde kaç olabilir daha kötü olabilir mi değerli bilgilerinizi rica ederim. İyi çalışmalar.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Dr. Dt. Serkal Arman
Dr. Dt. Serkal Arman
Diş Hekimi , Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)

Mustafa Bey merhaba. Daha önce yapmış olduğunuz görüşmelerde tam olarak nasıl bilgilendirildiğinizi bilemiyorum, ancak open-bite anomalilerinin ortodontik tedavi açısından en zor tedaviler olduğunu belirtmek isterim. Anomalinizle alakalı olarak ön bölgede mi yoksa arka bölgede mi bir açık kapanışınız olduğunu belirtmemişsiniz. Ayrıntıya girmeden yorum yapmam gerekirse, belirgin açık kapanışlı bireylerde vakayı 10 üzerinden 10 ile bitirseniz dahi, tedaviden 1 sene sonra vakanın durumu maalesef 10 üzerinden 3 lere kadar gerileyebilmektedir. Kısacası bu tür vakalarda düzeltmekten ziyade, düzelttiğimiz durumun kalıcılığını sağlamak en büyük zorluktur. En dikkat edilmesi gereken vakalardan birisidir. Bu bahsetmiş olduğum durum vakanın şiddetine, open-bite'in ön bölgede veya yan bölgelerde olmasına, bireyin yüz (hipodiverjan/hiperdiverjan) ve kas yapısına vs... göre farklılıklar gösterecektir. Lingual tedavi açısından bakıldığında hastanın tedaviye alışabilmesi elbette biraz daha fazla zaman almaktadır. Tedavi süresi açısından literatürde farklılık yoktur denilse de genellikle lingual tedavilerde tedavi süresi biraz daha fazla uzayabilmektedir. Sİzin durumunuza gelirsek, tedavi sonrasında ne kadar nüks olacağı veya olmayacağını merak etmişsiniz. Yukarıda saydığım değişkenleri düşünürseniz, vakayı ayrıntılı olarak incelemeden herhangi bir yorum yapmanın hiç ama hiçbir doğruluğu olmayacaktır. Kalın sağlıcakla

12 Ocak 2015 00:14
CM
Soru Sahibi

Tekrar merhaba; Benim kapanışım ön açık kapanış 6-7 mm kadar yukarıda iletmiş olduğunuz bilgiler ön açık kapanış içinde geçerli olur mu kliniğiniz istanbulda mıdır Teşekkür ederim yanıtınız için.

12 Ocak 2015 00:36
Dr. Dt. Serkal Arman
Dr. Dt. Serkal Arman
Diş Hekimi , Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)

Mustafa Bey merhaba, Maalesef 6-7 mm. lik ön açık kapanış olabilecek en zor vakalardan birisidir. Tek başına ortodontiyle kapansa bile çok büyük olasılıkla geri açılacaktır. Geri açılmasını mümkün olduğu kadar engellemenin bir yolu, ön bölge dişlerinizi uzatmak yerine, arka bölge dişlerinizin (azı dişlerinizin) gömülmesidir. Bu işlemde iskeletsel ankraj sistemlerinin (mini implant vs...) kullanılmasını gerekli kılmaktadır. Ancak en ideali ortognatik cerrahidir. Maalesef, kliniğim İstanbul da değildir.

12 Ocak 2015 02:09
CM
Soru Sahibi

Tekrar merhaba; acaba bana bu konuda istanbul da önerebileceğiniz bir hekim bulunmakta mıdır.Teşekkür ederim.

12 Ocak 2015 13:26
Dr. Dt. Serkal Arman
Dr. Dt. Serkal Arman
Diş Hekimi , Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)

Mustafa Bey merhaba, Anomalinizin şiddeti açısından önerebileceğim isimlerin cerrahi destek olmadan, tedavinize kalkışacaklarını sanmıyorum. Yine de dişleriizi tam olarak görmediğim için emin değilim. Siz Özel Çapa Ortodonti Kliniği ne uğrayabilirsiniz. BUrada Atilla Bey vardır. Durumunuzu anlatıp kendisine benim gönderdiğimi söyleyebilirsiniz. http://www.capaortodonti.com/dis_hekimi.html Kalın sağlıcakla

13 Ocak 2015 12:54
Dr. Dt. Serkal Arman
Dr. Dt. Serkal Arman Diş Hekimi , Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)

Yazar toplam 16 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
zigoma ankrajı Dr. Dt. Serkal Arman
Openbite Dr. Dt. Serkal Arman
open bite Dr. Dt. Serkal Arman
çarpık diş problemi.. Dr. Dt. Serkal Arman
ortodonti Dr. Dt. Serkal Arman
Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları) İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dt. Mehmet Kızıloğlu
Dt. Mehmet Kızıloğlu Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Uzm. Dt. Hakan Pekmez
Uzm. Dt. Hakan Pekmez Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Dt. Demet Anıl
Dt. Demet Anıl Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Dr. Dt. Büşra Kaya Yiğit
Dr. Dt. Büşra Kaya Yiğit Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Uzm. Dr. Bertan Güzel
Uzm. Dr. Bertan Güzel Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları)
Facebook Twitter Instagram Youtube