AN
Soru Sahibi
30 Aralık 2015 20:34

Oğlumdaki sorun

Merhabalar doktor hanım benim durumum biraz ilginç, benim 13 yaşında bir oğlum var. O küçükken yurtdışındaydık ve sünnet yaptırmamıştık, O zamanlar çok önemsememiştik. Ama son zamanlarda odasının önünden geçerken tesadüfen onu bır kaç kez sünnet derisiyle mastürbasyon yaparken gördüm. Hemen uzaklaştım ve beni hiç farketmedi. Biliyorum mastürbasyon yapması normal ama odasına kapanıp zamanının çoğunu bu şekılde harcıyor ve odasindan cikmak istemiyor. Bunu cok aşırı yaptığını dusunuyorum. Derslerine gereken önemi vermiyor. Acaba bu aşırı mastürbasyon sorunu sünnetsiz olmasından mi kaynaklanır? Çünkü bu konuyu bir arkadasima anlattigimda bunun sünnet derisi oldugundan kaynaklandigini ve sağlık açısından da hemen sünnet olmasini tavsiye etti. Oğlumu sünnet yaptirmak istiyorum ama oğlum şu an 13 yaşını bitiriyor ve ben de yalniz anneyim eski eşimle görüşmüyoruz eğer sünnet olmak istemezse ne yapacağımı bilmiyorum. Bu yaş araligi çok geç midir sünnet icin ? Sizce ne yapmalıyım, onu sünnete nasil ikna etmeliyim? Simdiden Teşekkürler.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhabalar, öncelikle sünnet yaşıyla ilgili konuyu bir üroloğa danışmanızı tavsiye ederim. İkinci olarak 13 yaş ergenlik dönemi ve bu dönem çocukların cinselliği keşfettiği bundan haz aldığı bir dönem. Masturbasyon yapmanın bununla bir alakası olduğunu hiç düşünmüyorum. Masturbasyon bu dönemde sıklıkla yapılabilir. Çocuk yeni öğrendiği ve haz aldığı davranışı sıklıkla deneme eğiliminde olabilir. Bunlar ergenlik dönemine ait gelişimsel özelliklerdir. Sünnet konusunu konuşurken ise, bunu neden olması gerektiği, neden bugüne kadar olmadığı konusunda dürüst olarak ve çocuğun bu konuda sorduğu soruları dürüst bir şekilde cevaplayarak yol almanız önemli. Umarım sorularınıza yanıt olmuştur

31 Aralık 2015 01:30
AN
Soru Sahibi

Merhabalar, önceki cevap için teşekkürler. Geçen gün tanık olduğum bi olaydan bahsedeyim. Kız kardeşi olduğunu söylemeyi unutmuşum. Geçen odalarında ranzadan sesler geliyordu gece. Kalkıp bakmadım. Sonraları kızkardeşinin ağzını aradığımda bazen abisinin ranzanın üstünde sürtündüğünü söyledi. Sanırım yine mastürbasyon yapıyor bu şekilde. Kızkardeşiyle de detayları konuşmadım. O yüzden de kısa zamanda odalarını ayırmayı planlıyorum, fakat kızkardeşi abisinin bu durumundan etkilenmiş midir sizce? Bu konulara hiç girmeden önce oğlumla bir sünneti konuşmayı denedim. Küçükken yurtdışında yaşadığımızı,babasıyla ayrılıp zor bi dönemden geçtiğimiz ve şimdi burada olduğumuzu ve bu sebeple sağlığı ve kültürel sebeplerle sünnet olması gerektiğini belirttim. Fakat oğlum yaşının geç olduğunu söylerek çok fazla konuşmadı ve olmak istemedi. Tartışmaya girmedim fakat daha da geç olmadan yaptırmak mantıklı sanırım. Bazı doktorlara danıştım ve sünnetin her yaşta yapılabildiğini öğrendim. Nasıl bir yöntem denemeliyim ikna için, daha mı ciddi davranmalıyım? Çok teşekkürler tekrardan.

3 Şubat 2016 16:44

Merhabalar odaları ayırmanız önemli. Oğlunuzla masturbasyon konusunda konuşabilirsiniz. Bu dönemde cinselliği keşfetmenin Nasıl birşey olduğunu, masturbasyon yapmanın çok normal olduğunu fakat bunun mahremiyet gerektirdiğini bu yüzden kendine özel bir yerde kimsenin tanık olmayacağını bi yerde yapması gerektiğini aktarabilirsiniz. İkna etmek için ciddi davranmak ve ısrarcı davranmak arasında fark var. Israrcı olmak yerine neden hayır dediği üzerine konuşup endişeleri gidermek hatta gerekirse bir doktordanğ yardım alıp soruları doktor tarafından cevaplanması daha yararlı olabilir.

6 Şubat 2016 12:21
Uzm. Psk. Zeynep Kaya
Uzm. Psk. Zeynep Kaya Psikoloji

Yazar toplam 16 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Merhaba hocam Uzm. Psk. Zeynep Kaya
Penis boyu Uzm. Psk. Zeynep Kaya
kemer direk Uzm. Psk. Zeynep Kaya
altina yapma Uzm. Psk. Zeynep Kaya
Ölüm sonrası psikolojik bozukluk Uzm. Psk. Zeynep Kaya
Psikoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Psk. Nursena Kaya
Psk. Nursena Kaya Psikoloji
Psk. Kemal Yayın
Psk. Kemal Yayın Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube