Hocam merhabalar, doktorum polip için ofis histeroskopisi önerdi. Randevu aldım. Reglim bitmediği için gelmeden 1 hafta öncesinde ilaç kullanacağım. Ofis histeroskopisini anestezisiz yapacaklar. Herhangi bir ağrı acıoluyor mu? Genelde ağrı oluyor diye duydum ama doktoruma da sormayı unuttum. Yardımcı olur musunuz? Herhangi bir kas gevşetici veya ağrı kesici kullanmam gerekir mi?
Ofis histereskopi ile şiddetli ağrı beklenmez. Kişiden kişiye değişmekle birlikte (her insanın ağrı eşiği farklıdır), en çok adet sancısı kadar olur. Dolayısı ile endişe etmeyin. "Herhangi bir kas gevşetici veya ağrı kesici kullanmam gerekir mi?" -> bunu doktorunuz ile konuşmalısınız :) Ama evet, verilebilir. Görüşün doktorunuz ile. Şimdiden geçmiş olsun dileklerimle.
Hocam merhabalar, çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Daha öncesinde rahimden biyopsi almışlardı ve pek acı hissetmemiştim. Ofis histeroskopisi biyopsi den daha hafif bir işlem midir? Biyopsi de acı hissetmediysek ofis histeroskopisinde de hissetmeyebiliriz sanırım. Bu konuda endişe ettiğim için sordum hocam. Bilgileriniz ve yönlendirmeleriniz için teşekkürler.
Rica ederim. Bu anlatılan, ağrı eşiğinizi az çok anlatır. Anestezi vermeden biyopsi hafif geçti ise, muhtemelen ofis histereskopide de benzer bir durum olacaktır. Geçmiş olsun dileklerimle.