ŞE
Soru Sahibi
2 Mayıs 2019 13:47

mr sonucu karaciğer

Laboratuvar Tanisi:Radyoloji Açiklama: DINAMIK KONTRASTLI ÜST BATIN MR + DIFFÜZYON MR INCELEMESI; Inceleme; - Aksiyal planda 10 mm kesit kalinliginda SE teknigi ile T1 agirlikli, - Aksiyal planda 10 mm kesit kalinliginda FSE teknigi ile T2 agirlikli, - Coronal planda 7 mm kesit kalinliginda SE teknigi ile T1 agirlikli, - Coronal planda 7 mm kesit kalinliginda FSE teknigi ile T2 agirlikli sekanslarla gerçeklestirilmistir. - IVKM sonrasi ek sekanslar alinmistir. Karacigerin büyüklügü ve konturlari, parankim sinyal intensite dagilimi tabii olarak izlenmistir. Sol lob sektör 2 düzeyinde, posterior segment düzeyinde yaklasik 19x10 mm boyutlu, nodüler, T1A hipo, T2A hiperintens olusum dikkati çekmistir. Ayrica sektör 5 lokalizasyonunda da 7-8 mm nodüler olusum dikkati çekmlistir. Lateral segmenttek ilezyonunun kontrastlanmasi izlenmemis kist lehine degerlendirilmistir. Sag lobdaki lezyon ise santralinde hafif nodüler kontrast tutmaktadir. Atipik hemanjiom ile uyumlu düsünülmüstür. Intrahepatik ve ekstrahepatik safra yollarinin genislik ve konfigürasyonlari dogaldir. Safra kesesi lojunda patoloji saptanmamistir. Dalagin büyüklügü, konturlari, lokalizasyonu, parankimal sinyal intensitesi dogaldir. Her iki sürrenal bezin büyüklükleri, konturlari, parankim sinyal intensitesi tabiidir. Pankreasin uncinatte proçesi, kaputu, korpusu ve kuyrugunun boyut, kontur ve parankim sinyal intensitesi dogal izlenmistir. Her iki böbregin lokalizasyonu, büyüklügü tabiidir. Pelvikalisiel sistem genislikleri dogaldir. Batinda serbest sivi ya da patolojik lenf nodu saptanmamistir. Diffüzyon kisitliligi saptanmamistir. Sonuç: - Tanimlanan bulgular.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhabalar, Bu tür platformlara soru yazılırken bazı bilgilerin verilmesi gerekir. Örneğin hasta ne şikayetle bunu yaptırdı? Bilinen bir hastalık var mı? gibi. Görünen rapora göre kötü bir durumdan ziyade takip gerektiren bir durum söz konusu. Filmi isteyen hekime durumu göstermeniz daha doğrudur. Klinik bulgular ile birleştirilerek yorum yapılmalıdır.

2 Mayıs 2019 20:39
ŞE
Soru Sahibi

Hocam öncelikle teşekkür ederim.Ben Kronik hepatit b yim.5 yıldır ilaç kullanıyorum.Doktorum ilacı kesme kararı aldı.Rutin her yıl kan testi ultrason vs. yaptırıyorum.Ultrasonda lezyon görünce doktor mr istedi.

3 Mayıs 2019 10:11

Kronik karaciğer hastalığı olan kişilerde karaciğerde yeni ortaya çıkan lezyonları iyi araştırmak gerekir. Kanda AFP düzeyi önemli. Önceden çekilen MR varsa onunla bu yeni MR ı kıyaslamak gerekir. Lezyon önceden de mevcutsa ve benzer karakterde ise takip edilebilir. Ancak görüntülerin iyi bir radyolog tarafından değerlendirilmelidir. Çok geçmiş olsun.

5 Mayıs 2019 19:25
Prof. Dr. Uğur Deveci
Prof. Dr. Uğur Deveci Genel Cerrahi

Yazar toplam 39 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Kolon kanseri Prof. Dr. Uğur Deveci
Kolon kanseri Prof. Dr. Uğur Deveci
Dışkılama sonrası kan Prof. Dr. Uğur Deveci
Hemoroid has Prof. Dr. Uğur Deveci
Kıl dönmesi ameliyatı Prof. Dr. Uğur Deveci
Genel Cerrahi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Mustafa Şahin
Prof. Dr. Mustafa Şahin Genel Cerrahi
Dr. NATAVAN GULIYEVA
Dr. NATAVAN GULIYEVA Genel Cerrahi
Op. Dr. Baki Ekçi
Op. Dr. Baki Ekçi Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube