MR Sonucu

TT

Tam*** T***

9 Haziran 2022
Merhaba hocam kolay gelsin. Yaklaşık 1.5 yıldan beri her iki kalçadan diz topuğuna kadar şiddetli bi ağrım var ve hala tedavisini bulamadım. Ortopediye gittim dizden MR, Kalçadan MR çekildim fakat çok fazla ilaç içmeme rağmen fayda etmedi en son beyin ve sinir cerrahisine gittim bel MR'ı çekildim. sonuçlar bu şekilde lütfen yardımcı olabilir misiniz ? LOMBER MR INCELEMESI: Teknik: Incelemede sagittal plandaT2A TSE, T1A TSE aksiyel planda T2A TSE sekanslar elde olunmustur . Lomber lordoz normaldir. Vertebra korpus yükseklikleri ve sinyal intensiteleri dogaldir. Intervertebral disk yükseklikleri ve sinyal intensiteleri tüm düzeylerde dogaldir. L4-5 seviyesinde minimal diffuz bulging mevcuttur. Konus medullaris normal sinyal yogunlugu göstermektedir. Medulla spinalis normal yerinde sonlanmaktadir. Spinal kanal genisligi tüm seviyelerde normaldir. Bilateral noral foramenler normal genisliktedir. Paraspinal yumusak dokular dogaldir.
2 cevap
375 görüntülenme

Cevaplar (2)

Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

Beyin ve Sinir Cerrahisi
Tamer Bey, Öncelikle geçmiş olsun. Rapora göre değerlendirmek gerekirse ciddi bir durum yok. İyi bir sinir testi yapmak gerekli.
9 Haziran 2022
TT
Hocam ben - 20 derece soguk hava deposunda calisiyorum fakat oturamiyorum bile. otursam bile dizimi kiramiyorum surekli bacaklarimi uzatmak zorunda kaliyorum. yatarken bile yorgani bacaklarima atamiyorum. sinir testi olsam halledilebilir mi?
10 Haziran 2022
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

Beyin ve Sinir Cerrahisi
Selamlar, Mutlaka iyi bir muayene ile değerlendirmek ve detaylı bir şekilde filmleri incelemek lazım ki ona göre karar verelim
10 Haziran 2022