SH
Soru Sahibi
17 Temmuz 2017 03:45

Mide ca nedeniyle ameliyat

Merhaba hocam babama gecen hafta yuzuk tasli mide ca teshisi konuldu 4. Evre ve lenf nodlarinda tutulum oldugu ve batinda sivi birikmedi oldugu belirtildi.midenin acil alinmasi gerekiyormus ancak 15 kg verdigi icin bunyesi kaldirmaz diye yapamayacsklarini belirttiler.kemo gormedi gerekiyormus ve kac kur kemo gorecegi belli degilmis.hocam bu yapilan dogru bir yontemmi? Kilo almadi grektigi soylendi ama kemo ile daha da zayiflamazmi? bu ameliyatin yapilmasi mumkun mudur hocam??

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

hALİME HNM; ANLADIĞIM KADARIYLA BABANIZIN KANSER RAHATSIZLIĞI İLERLEMİŞ. TAŞLI YÜZÜK HÜCRELİ OLMASI DAHA OLUMSUZ BİR DURUM. BEN HASTAYI GÖRMEDİĞİM İÇİN ÖZEL BİR YORUM YAPMAM DOĞRU OLMAZ. ANCAK, EĞER KARACİĞERE YAYILMAMIŞ VE LENF NODLARINDA AŞIRI YAYILMA YOKSA AMELİYATTAN FAYDA GÖREBİLİR. BİRDE HIPEC DENİLEN AMELİYAT ESNASINDA SICAK KEMOTERAPİ UYGULAMASI VAR. ONDAN FAYDA GÖREBİLİR

18 Temmuz 2017 12:56
SH
Soru Sahibi

merhaba hocam, babam 6 kür kemoterapi aldı ve tedaviye parsiywl yanıt alındıgı için laporoskopik yontrmle midenin alınmasına kRar verildi. ameliyata da girdi ancak bt de cıkmamış olsn ince bagırssk metastazı tespit edildi ve ameliyst edilmeden tekrar kapatıldı. ve olumlu birsey de soylenmiyor. kemoterspiye devam edilecegi bilgisi verildi yalnız trkrar ameliyat olmanın cok zor bir ihtimal oldugu soyleniyo drlar tarafından.sizce oluru varmıdır hocam???

13 Kasım 2017 17:30

Cerrah’ın ameliyattaki gözlemi çok önemli.O nedenle yanlış veya doğru demek mümkün değil.Ancak hastslığının malesef çok ilerlemiş oldupunu anlıyorum.

13 Kasım 2017 20:13
Doç. Dr. İbrahim Sakçak
Doç. Dr. İbrahim Sakçak Genel Cerrahi

Yazar toplam 137 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Metabolik cerrahi Doç. Dr. İbrahim Sakçak
Sağlık için Bilgi Doç. Dr. İbrahim Sakçak
Kabizlik hakkinda Doç. Dr. İbrahim Sakçak
Plevroparankimal fibrotik apositeler Doç. Dr. İbrahim Sakçak
Serbest sıvı Doç. Dr. İbrahim Sakçak
Genel Cerrahi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. Selçuk Gerger
Dr. Selçuk Gerger Genel Cerrahi
Prof. Dr. Mustafa Şahin
Prof. Dr. Mustafa Şahin Genel Cerrahi
Dr. NATAVAN GULIYEVA
Dr. NATAVAN GULIYEVA Genel Cerrahi
Op. Dr. Baki Ekçi
Op. Dr. Baki Ekçi Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube