Mehmet Şevki hocam hayırlı ramazanlar. 2 hafta önce idrarda kan gelmesi sonucunda mesane kanseri tanısıyla Tur ameliyatı oldum. Patoloji sonucum çıktı eğer mümkünse ve vaktiniz varsa yorumlamanızı rica ediyorum. 30 yaşında erkek hastayım, düzenli olmamakla beraber tek tük sigara kullandim. Sonuçlarım şu şekilde; Yüzeyel papiller tümöral yapılar ve yer yer lamia propria izlenmektedir. İnvaziv bir odak saptanmamıştır. Makroskobik bulgular; 2cc hacminde papiler görünümde bej renkte doku parçaları TTA 2K 2) 2 adet 0.8cm ve 0.6cm çapında bej renkte doku parçaları TTA 2P 1K 3) 1 adet 0.2cm çapında bej renkte doku parçası TTA 1K Epikriz; 2 nolu örnekte birinin yüzeyinde normal transisyonel epitel bulunan diğerinin yüzeyi erezyone 2 adet mesane mukozal doku parçasında hafif kronik inflamasyon mevcuttur. 1 ve 2 nolu örneklerde muskularis propria doku örneği mevcut değildir. 3 nolu örnekte ise küçük bir alanda normal görünümde transisyonel epitel mevcuttur. Epitel alaninda kronik inflamasyon mevcuttur. Hocam nasıl bir tedavi önerirsiniz Kanserin evresini tam olarak anlayamadım, yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.
yüzeyel bir tümör ek tedaviye ihtiyaç yok gibi 3 er ay aralıklarla sistoskopi yapılacak bu arada sigarayı kesinlikle bırakın
Hocam teşekkür ederim. Sonuçlarımı yazarken bir önemli detayı atlamışım öncelikle tekrar vaktinizi aldiğim için özür diler tekrar yardımcı olmanızı dilerim. Tanı kısmında; Non-invaziv Yüksek dereceli papiller üretelyal karsinom, Mesane tümörü, Tur mt materyali yazıyor. Bu önerdiğiniz tedaviyi değiştirir mi? Tekrardan teşekkür eder iyi Çalışmalar dilerim.
Bu nüks şans yüksek demek tedavi programını sizi takip eden doktorunuz yapar