GH
Soru Sahibi
24 Mayıs 2019 22:03

Mesane genişlemiş

Merhabalar hocam, 21 yaşındayım lisede idrar tuttuğum için mesane genişlemiş idrar yapmadan önce bekleme, idrar akışının yavaşlaması, idrara çıktıktan sonra hepsini yapamama gibi sorunlarım var. İlk üroflowda 825 ml ve 16,5 ortalama akış hızı, 3 hafta sonra yapışan üroflowda 717 ml 14,5 ortalama akış hızı çıktı. Size iki sorum olacak. Birinci sorum: ikinxi yapılan üroflowdan yaklaşık 2 gün önce sabah kalktığımda penis başında hafif his kaybı ve idrarda ve tazyikte azalma ve eskisine oranla hafif ereksiyonda azalma oldu. Bu neden olmuş olabilir, kırık benzeri hasar ihtimali var mı? İkinci sorum ise 2 saate bir çıkmaya çalışıyorum ama bu sefer beklemek zorunda kalıyorum(10-15 dk) . Bazen beklerken geliyor bazen gelmiyor. Ne yapmalıyım bu durumun tedavisi var mı?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik
Üroloji , Üroonkoloji

İki üroflovmetri de yapılan idrar miktarı normalden çok fazla. Mesane kapasiteniz çok fazla. 1.cevap: hayır bu nedenle olmaz. 2.cevap:mesane kapasitesi daha fazla büyümemesi işin iki saatte bir işeme yapmalısınız, rezidü idrar ne kadar kalıyor ona bakılmalı ve gerekirse bir sistoskopi yapılmalıdır. Sağlıklı günler dilerim.

25 Mayıs 2019 02:27
GH
Soru Sahibi

Hocam son üroflowdan sonra rezidüye bakıldı 68 ml çıktı. Bu enfeksiyon ya da reflü riski yaratır mı? Ayrıca devamlı olarak 2 saatte bir idrara çıkamyı alışkanlık haline getirirsem mesanenin eski haline dönme olasılığı var mı?

25 Mayıs 2019 12:41
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik
Üroloji , Üroonkoloji

Takip edilmeli, dönebilir evet. Siz iki saatte bir işemeye ve işeme sorasında sonlara doğru göbek altına bastırarak işeme yapmanızı tavsiye ederim. Sağlıklı günler dilerim.

27 Mayıs 2019 09:28
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik Üroloji , Üroonkoloji

Yazar toplam 80 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Sperm testi sonucu Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik
Penis de sivilce Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik
Tesisde kist Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik
Mesanede cıkıntı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik
Mesane boynu yüksekliği Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik
Üroonkoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Cem Güler
Prof. Dr. Cem Güler Üroonkoloji
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik Üroloji , Üroonkoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube