Doktorsitesi.com

merhabalar dr bey, bana eğer doktorum MR çekilirsem artefakt oluşur dedi.

DY

Duy*** Y***

30 Eylül 2008
merhabalar dr bey, bana eğer doktorum MR çekilirsem artefakt oluşur dedi. Ama bende doğal olarak artefakt ın ne olduğunu anlamadım. Araştırdım biraz ama ne olduğunu tam anlamadım.Size sorum artefakt ne olduğunu ve nasıl oluştuğunu söylemeniz.Şimdiden teşekkürler.
2 cevap
1766 görüntülenme

Cevaplar (2)

Op. Dr. Sıtkı Kuşkaya
Op. Dr. Sıtkı Kuşkaya
Ortopedi ve Travmatoloji
DUYGU HANIM MRH. ARTEFAKT ÇEKİM SAHASINDA BULUNAN YABANCI CİSMİN (DAHA GEÇİRİLEN AMELİTTA KONULAN VEYA BATAN YABANCI CİSMİN)ÇEKİMİ OLUMSUZ ETLİLEMESİ VE IŞINSAL ÇİZGİLER VEYA ÜSTÜSTE GÖLGELER OLUŞMASIDIR . PROBLEMİNİZİ BİLDİRİRSENİZ DAHA ÇOK YARDIMCI OLABİLİRİM.
3 Ekim 2008
DY
sorumu cevapladınız için teşekkürler sayın kuşkaya; benim sorunum şu dizimde sanırım Vitalliyum marka Tibia da 120 mm platın var Mr çekilirsem eğer platinime zararı olur mu platini yerinden oynatma riski varmı bu platın bana osteosarkom tanısıyla konulmuştu 2001 yılında. Aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler
6 Ekim 2008
Op. Dr. Sıtkı Kuşkaya
Op. Dr. Sıtkı Kuşkaya
Ortopedi ve Travmatoloji
Duygu hanım zorunluluk hallnde MR çektirebilirsiniz. kan tetkiki ve direk grafi ile takip edilmesi daha uygun olur.
14 Ekim 2008