merhaba bizim ygb ve otizm ön tanısı almış bir oğlumuz var.şu an bayağı bir

SD

Sel*** D***

25 Ekim 2007
merhaba bizim ygb ve otizm ön tanısı almış bir oğlumuz var.şu an bayağı bir düzelme var komutları alıyor ve badıldamalar başladı. oğlumun kan ve idrar testinde fosforun üst sınırı geçtiği söylendi.yani 4.50üst sınır ve oglumun 5.07 imiş.bunun için bir tedavi uygalınırmı yani düşürmek için şu an 3 yaşında oğlumuz.ve bu fosforunun yüksek olması oğlumuzu nasıl ve hangi yönlerde etkiler.algı sorunu veya konuşmasına etki edermi bu yüksek fosfor oluşumu.şimdiden teşekkürler.
2 cevap
98 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Serap Uysal

Prof. Dr. Serap Uysal

Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıÇocuk Nörolojisi
Merhebe Sorunuz fosformu yoksa kurşun miktarı ilemi ilgili? Çünkü bazı yaygın gelişimsel bozukluklarda ağır metaller suçlanıyor. Eğer fosfor ise yukarıda belirttiğiniz miktarın önemi yok ayrıca bu durum ilede ilişkisi yok. Kolay gelsin Prof Dr Serap UYSAL
29 Ekim 2007
SD
serap hanım öncelikle cevabınız için çok tşk.kurşun miktarı değil.sadece fosforu yüksekmiş oğlumuzun.bu durum herhangi bir terslik yaratırmı kendisi için onu merak etmiştim.zeka ve algılama ile ilgili vs.birde yüksek olan bu fosforun düşürülmesi ile ilgili bir tedavi vamı oglum 3 yaşında ona uygulanacak bir tedavi.
29 Ekim 2007
Prof. Dr. Serap Uysal

Prof. Dr. Serap Uysal

Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıÇocuk Nörolojisi
Sadece fosforun bu kadar hafif yükselişinin anlamlı olmadığını düşünüyorum. Genede bir ped endokrin ile görüşebilirsiniz
30 Ekim 2007