meraba doktor bey benim sorum aso tahlilim hep yüksek 1225 çıktı.ve benim eklem rahatsızlıkları şikayetlerim var çok ağrılı ayak bileği kol eklemi dizlerim ve bana denilen ilerde kalp romatizmasıda olabilirmişim aslında pek anlatamıyorum ama neyse siz anlamışsınızdır sorum nereye başvurmam gerekio .k.b.b doktoruna gidin dendi bana aso tahlili yüksek çıkınca ama doktor bana boğazın şişince gel dedi yani şişincemi gidicem.
Geçmiş olsun Emine hanım; Sık sık bademcik enfeksiyonu geçiriyor musunuz?Aso yüksekliğinizin nedenini belirlemek gerek.Doktorunuzun sizden iyi bir anamnez almalı ve takip etmelidir sizi.
slm mustafa bey ben geçen gün aso tahlilimle ilgili soru sormuştum asonun 1225 çıkması sizinde cevabınız sık sık bademcik enffeksiyonu geçirmem evet sürekli soğuk havada bile şişio peki bi soru daha siz anamnez istemişsiniz o neyse işte bu asonun sürekli yükselişi kötümü ölecekmiyim ya bende sürekli halsizlik sürekli yatma hisssi var yani tenbellik bu sebep olabilirmi yani bunun tedavisi varmı ?(F) sevgiler
Korkmayın ölmeyeceksiniz Emine hanım,yaşatacağız sizi...Bademcik ameliyatı olmalısınız.Anamnez;hastaya sorular sorarak hastalığı teşhis etmeye çalışmaktır:))) halsizliğinizin nedeni de bu durum olabilir ve ameliyattan sonra geçebilir.