ÖF
Soru Sahibi
12 Şubat 2017 15:08

Meme kanseri

Merhaba doktor bey anneme kanser dendi sonuçlar şu şekilde. Bilateral cilt, cıltaltı doğaldır. Bilateral memelerde normal fibroglandüler pattern izlenmiştir. Bilateral memelerde kistik lezyon saptanması. Sol memede saat 2 hizasında birbirine komşu yaklaşık 9,5*8,5mm ve 10*7mm boyutlu antıparalel yerleşimli düzensiz sınırlı, spiküle konturlu çevresinde hiperekoik halosu bulunan benzer karakterde iki adet lezyon izlendi. Sol meme saat 2 hizasında periareolar yerleşimli cilt komsulugunda yaklaşık 11*9 mm boyutlu benzer karakterde lezyon izlendi. Sol meme saat 1 hizasında subareolar yerleşimli yaklaşık 4*2,5 mm boyutlu yuvarlak, düzgün sınırlı lezyon izlendi. Bilateral aksiller bölgelerde solda 16*8 mm sağda 15,5*7 mm boyutlu yağlı hilusu korunmuş lenf nodları izlendi. Hastanın meme Mr incelemesi ile ileri tetkiki, sonrasında tarif edilen lezyonların histopatolojik tanısı önerilir.

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)
Prof. Dr. Bülent Çitgez
Prof. Dr. Bülent Çitgez
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Annenizin mammografi ve meme ultrasonunda sol memede üç adet şüpheli kitle görünüyor. Bunların üçünede biopsi yapılması gerekiyor. Biopsi sonucu malign( kanser) gelirse, bir meme MR çekmek gerekir. Eğer şüpheli başka odak yoksa, ve kitleler birbirine yakınsa sadece o bölgeyi, yok eğer başka bir odak varsa ve/veya kitleler birbirinden uzaktaysa o zaman ya tüm memeyi almak lazım, ya da memenin içini boşaltmak lazım. Tabi aynı anda koltuk altınıda kontrol etmek lazım. Geçmiş olsun.

12 Şubat 2017 19:11
ÖF
Soru Sahibi

Cevabınız için çok teşekkür ederim doktor bey. Sizce Tanı koyma ve tedavi sürecinde nasıl bir yol izlemelıyız? meme kanserinde korkulacak herhangi bir hayatı tehlike var mı? Annem çok korkuyor ve ümitsiz. Perşembe günü parça alınacak sizin bir öneriniz var mı?

13 Şubat 2017 00:24
Prof. Dr. Bülent Çitgez
Prof. Dr. Bülent Çitgez
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Parça alındıktan sonra sonucuna göre konuşabiliriz. Geçmiş olsun.

14 Şubat 2017 07:16
ÖF
Soru Sahibi

Merhaba doktor bey anneme biyopsi yapıldı konulan tanı şu şekilde: 1)invazif duktal karsinom, lateralde yerleşimli lezyon. 2) invazif duktal karsinom, medialde yerleşimli lezyon, sol meme, tru-cut biyopsi. Korkulacak birşey var mı ne yapmalıyız şimdiden teşekkür ederim.

2 Mart 2017 12:43
Prof. Dr. Bülent Çitgez
Prof. Dr. Bülent Çitgez
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Annenizin sonucu beklediğimiz gibi meme tümörü gelmiş. Koltuk altında şüpheli lenf bezi yoksa, meme hacmi uygunsa sadece tümör bölgesi ya da duruma göre meme içi boşaltılıp içine silikon konabilir. Geçmiş olsun.

2 Mart 2017 13:09
ÖF
Soru Sahibi

Hocam kitleler küçük ama göğsün tamamı alınacak dedi sizce de bi gariplik yok mu onaylayalım mi ameliyatı yoksa başka bir tavsiyeniz var mı. Sonuç kapsamlı olarak bu şeklde ; Histomorfolojik bulguların radyolojik ve klinik bulgularla korelasyonu önerilir. En büyüğü 1,5 cm en küçüğü 0,3 cm uzunlukta 5 adet doku parçasıdır. 5P1k En büyüğü 1,5 cm en küçüğü 0,5 cm uzunlukta 6 adet doku parçasıdır. 6 adet doku parçasıdır. 6P1k; takibe alındı. Her iki tümör odagına çalışılmıştır. İmmünreaktivite izlenmemiştir. Neoplastik hücrelerin %90ında kuvvetli nükleer immünreaktivite izlenmiştir. Spesifik membranöz immünreaktivite izlenmiştir. Proliferasyon indeksi %10 dur. 1)invazif duktal karsinom, lateralde yerleşimli lezyon. 2) invazif duktal karsinom, medialde yerleşimli lezyon, sol meme, tru-cut biyopsi.

3 Mart 2017 11:22
Prof. Dr. Bülent Çitgez
Prof. Dr. Bülent Çitgez
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Daha önce yazdığım gibi, meme hacmi yeterliyse ve başka bir odak yoksa meme koruyucu cerrahi yapılabilir. Plastik cerrahi ekibi de mevcutsa içi boşaltılıp silikon takılabilir. Geçmiş olsun.

3 Mart 2017 12:51
Prof. Dr. Bülent Çitgez
Prof. Dr. Bülent Çitgez Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Yazar toplam 230 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Meme kanseri Prof. Dr. Bülent Çitgez
Meme Ultrason Sonucu Prof. Dr. Bülent Çitgez
Zaman kaybi yasar miyiz Prof. Dr. Bülent Çitgez
Meme kanseri Prof. Dr. Bülent Çitgez
Meme kanseri teşhisi Prof. Dr. Bülent Çitgez
Meme Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Doç. Dr. Pelin Basım
Doç. Dr. Pelin Basım Meme Cerrahisi
Prof. Dr. Enver İhtiyar
Prof. Dr. Enver İhtiyar Meme Cerrahisi
Op. Dr. Suat Tayan
Op. Dr. Suat Tayan Meme Cerrahisi
Prof. Dr. Mehmet Eser
Prof. Dr. Mehmet Eser Meme Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube