CS
Soru Sahibi
17 Eylül 2017 20:00

Meme Ca Pet/Bt sonucu jinekolojik muayene önerisi

Merhabalar hocam Annem 47 yaşında Evre 2a meme Ca koltuk altı lenf tutulumu nagatif olup, tümör Hücreleri Progestorojen ve Österojen hormanlarına duyarlı ER%100(+) PR%80(++) cerbB2(-) ameliyat kısmı bitti kemoterapi alıcak 4 kür. Pet/BT sonuçlarımızda patalojik metastaz bulgu saptanmamıştır, Fakat PET BT raporumuzda Uterusta patalojik FDG tutulumu izlenmemiştir. Uterus anterior komşuluğunda sağda nonmetabolik nodüler bir lezyon mevcuttur. MR önerilir. Uterus posteriorunda hipometabolik sıvı mevcuttur. Uterus ve serviks arasında solda sıvı içinde 1.5 cm çaplı daha hipodens görünümlü yapılanma alanında ılımlı düzeyde FDG tutulumu mevcuttur (SUV max:4.3) Jinekolojik muayene ve gereği halinde US/MR ile değerlendirme önerilir. Bilateral bölgedeki lenf nodlarında patalojik FDG tutulumu izlenmemiştir. (Reaktif ?) İskelet sisteminde patalojik FDG tutulumu gözlenmemiştir. Diğer tüm vücut bölgelerinde radyoaktivitenin fizyolojik dağılımı mevcuttur. FDG afiniteli metastaz ile uyumlu İZLENMEMİŞTİR. Not:Uterus ve serviks arasında solda sıvı içerisinde izlenen hipodens hafif hipermetabolik görünümlü yapılanma alanının (over?, fizyolojik?) jinekolojik muayene ve gerreğinde US/MR ile değerlendirilmesi öerilir. Medikal onkoloğumuz korkulucak önemli bişey yok bir kadın doğum uzmanınıza görünmekte fayda olduğunu belirtti. Not olarak şunuda belirtmek isterim hocam genetik rol oynarmı bilmiyorum ama annemin anneside rahim kanseri idi. Malignite ihtimali yüksek mi ihtimal var isede bu rapordaki lezyon çapı çokmu fazla. Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız şayet çok Teşekkür ederim Saygılar.

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

samet bey eğer ailede genç yaşta meme, rahim, over, kolon kanseri sık görülüyorsa genetik bağlantısı olabilir. bunu doktorunuzla görüşün. eğer genetik nedenli bir kanserse rahmin ve yumurtalıkların da alınması gerekir. genetik nedenin araştırılması için testler var. onlardan doktorunuzla görüşüp yaptırın. böyle bir şey varsa ailenin diğer fertlerinin de uyarılması gerekir. çok geçmiş olsun.

18 Eylül 2017 11:52
CS
Soru Sahibi

Teşekkürler hocam Sonuçlarımız şöyle doktorumuz miyon olduğunu belirtti Her iki yaymada her alanda candida hife ile sorları ve nötrofil içerren bir zeminde doğal sınırlar içinde intermedier süperfisial ve endoservikal hücreler izlenmektedir. Tanı: Benign Smear Yaymaları, İnflamasyon, Canidada (*** *** **) 1- Malignite ve intraepitelyal açısından negatiftir. 2- Rutin smear takibi uygun olur.

28 Eylül 2017 12:20
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

gözünüz aydın, önemli bir şey çıkmamış gibi görünüyor. sürekli doktorunuzla iletişim halinde olun ve takibe devam edin. mantar çıkmış, onla ilgili önerilen ilaçları alıp kullanın.

28 Eylül 2017 13:36
CS
Soru Sahibi

Çok Teşekkürler hocam mantar için ilaçları kullanıyoruz son bi sorumda ca 125 testi yapılması gerekirmi sizce

7 Ekim 2017 11:02
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

test isterken hastanın durumu, kliniği de önemli. henüz tam menopoza girmemiş hastalarda veya myom-iltihap vb sorunu olan hastalarda ca-125 doğru sonuç vermeyebiliyor. bu yüzden istememiş olabilir doktorun.

9 Ekim 2017 10:24
CS
Soru Sahibi

Anladım hocam çok Teşekkürler Saygılar

10 Ekim 2017 19:27
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

rica ederim geçmiş olsun.

11 Ekim 2017 10:41
Doç. Dr. Nermin Köşüş
Doç. Dr. Nermin Köşüş Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

Yazar toplam 1977 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Hamile Olabilir miyim? Doç. Dr. Nermin Köşüş
Gebelik hakkında Doç. Dr. Nermin Köşüş
Kizlik zari Doç. Dr. Nermin Köşüş
Üstüne görme Doç. Dr. Nermin Köşüş
Menopoz öncesi Doç. Dr. Nermin Köşüş
Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Zehra İnce
Op. Dr. Zehra İnce Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu
Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Prof. Dr. Seyit Temel Ceyhan
Prof. Dr. Seyit Temel Ceyhan Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Op. Dr. Can Koşal
Op. Dr. Can Koşal Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Op. Dr. Uğraş Uçar
Op. Dr. Uğraş Uçar Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Facebook Twitter Instagram Youtube