Doktorsitesi.com

Mehmet Hocam Merhaba ben 27 yaşındayım sorunum bikini bölgemde epilasyon so

GK

Gun*** K***

10 Ekim 2010
Mehmet Hocam Merhaba ben 27 yaşındayım sorunum bikini bölgemde epilasyon sonrasında meydana gelen kıl dönmeleri, bunlar hiçbir zaman ameliyat durumu gerektirmedi, daha doğrusu ben acnelse, bactroban gibi kremler kullanarak geçirmeye çalıştım fakat sonuç itibari ile sivilce oluşumu ile başlayan bu kıl dönme oluşumlarını kullandığım kremler patlatarak çıkarsa da beni çok rahatsız eden izler ile yarım kaldı, bu izlerden nasıl kurtulabilirim lütfen yardımcı olursanız duacınız olucam.
2 cevap
14 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Mehmet Bulut
Uzm. Dr. Mehmet Bulut
Genel Cerrahi
sayın günes hanım, soyledıgınız sıkayet kıl donmesı degıl,kıl koku ıltıhabı olarak bılınen follıkulıtler nedenıyledır.daha cok yaglı cılt ve sısman hastalarda sıktır.ancak epılasyon sırasındada enfeksıon kapan kıllarda da olabılır.oncelıkle epılasyon ıcın kıl dokucu kremlerı kullanarak tahrıs edıcı tras ve agdadan uzaklasın.kıl koklerının genıslemesı ıcın sıcak kompresler faydalı olur.cıkan sıvılcelerı patlatma ısı agrınızı hafıfletsede ız bıraktırabılır....cleosın t ısımlı losyonu ,eger bunlara ragmen follıkulıtler tekrarlıyorsa gunde 2 kez o bolgeye uygulayabılırsınız.izler için...conraktubex jell faydalı olur...ancak 6 ay kullnmalısınız. gecmıs olsun....sifa Allahtandır.
15 Ekim 2010
GK
Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, harfiyen yerine getireceğim. tekrar görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.
16 Ekim 2010