Vertebra, lomber MR sonucumu değerlendirir misiniz? Lomber lordoz düzleşmiştir. Lomber vertebra korpus yükseklikleri ve kortikomedüller sinyal intensite dağılımları tabii izlenmektedir. Lomber intervertebral eklem mesafeleri doğaldır. L3-L4, L4-L5 düzeylerinde dural keseye minimal bası yapan diffüz bulging izlenmiştir. Bu seviyelerde disklerde T2 sekanslarda dejeneratif sinyal intensite kaybı izlenmektedir. Diğer lomber intervertebral disklerin yükseklikleri, konfigürasyonları, sinyal intensiteleri tabii olarak izlenmiş olup, arka konturlarında spinal kanal yönünde anlamlı bir taşma saptanmamıştır. Spinal kord T12-L1 seviyesinde konus medüllaris olarak devam etmekte olup, morfoloji ve sinyal intensite dağılımı tabii izlenmiştir. Kauda equina köklerinin dağılımı simetrik ve doğaldır. İncelenen seviyelerde osseöz spinal kanal çapları doğaldır. Paravertebral kas ve yumuşak doku oluşumları doğaldır. Sonuç: Lomber lordoz düzleşmiştir. L3-L4, L4-L5 düzeylerinde dural keseye minimal bası yapan diffüz bulging izlenmiştir. Bu seviyelerde disklerde T2 sekanslarda dejeneratif sinyal intensite kaybı izlenmektedir. Lomber lordoz düzleşmesi nedir, önemli mi?
Öncelikle geçmiş olsun. MRI raporuna göre cerrahi gerektirecek derecede ciddi bir bozukluk tanımlanmıyor. 2 Seviyede ufak fıtıklarınız ve kireçlememe yönünde bulgular varmış. Muayenenenizde önemli bir özellik yok ise ilaç tedavisi, gereğinde fizik tedavi şikayetlerinizi ilk planda azaltacaktır.
Cevap ve bilgi için teşekkürler. Ağrım sadece uzun süre ayakta durduğum zaman oluyor, oturunca hemen geçiyor İlaç verildi ve yapmam gereken egzersizler var.Bu hafif fıtıklar yok edilebilir mi tamamen düzelebilir mi?Bel düzleşmesi nedir tam olarak?Tedavi edilmesi gereken bir şey mi? Muayene olduğum doktor pek ilgilenmedi. Tekrardan teşekkür ederim.
Fıtıklar teorik olarak yok olmaz ama bel düzleşmesi eski haline genelde döner. Bizim için önemli olan fıtığın yok olması değil, sorun çıkarmaz hale gelmesidir. Tekrar geçmiş olsun.