Doktorsitesi.com

Lenf nodu kısa çap

76

789*** 6***

15 Aralık 2021
Sevgili hocam merhaba. Çene altında elime şişlikler geldiği için doktora gitmiştim, tomografi çektirdim. Sonucunda "Her iki boyun bölgesinde birkaç adet kısa çapı 1cm den küçük lenf nodu izlenmektedir." Yazıyor. Bir sorun var mıdır sizce boyutları normal midir? Bir de çene altında elime gelen şişlikler sanki 1cmden büyük gibi bunların tomografide çıkmamış olma ihtimali var mıdır? Teşekkürler.
2 cevap
1636 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Hakan Cıncık

Prof. Dr. Hakan Cıncık

Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Dışarda dokunmakla biraz daha büyük hissedilmesi normal, USG normalse biraz bekleyip kez daha kontrol olmakta fayda var, eğer değişiklik yoksa her şey normaldir, geçmiş olsun.
17 Aralık 2021
76
Teşekkür ederim hocam, ultrasonla da baktılar 5mm 6mmlik lenf nodları var ama normal dediler. Rapora yazma gereği duymadılar. Takıntılı olduğum için tomografi de çektirdim kısa çapı 1cmyi geçmeyen lenf nodları var yazmış. Kısa çap 1cmden düşükse önemsiz midir hocam? Bir de elime gelen lenf nodunun tomografi de gözükmeme ihtimali var mıdır?
17 Aralık 2021
Prof. Dr. Hakan Cıncık

Prof. Dr. Hakan Cıncık

Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Doktorlarınız yapılması gereken her şeyi yapmış, geçmiş olsun.
18 Aralık 2021