Kulaktaki sesler
EC
Emr*** C***
3 Nisan 2021
Merhaba hocam, yaklaşık 2 ay önce delik olan kulağımın içine tuzlu su kaçtı ve kaçtıktan sonra sanki kulağımın içinde bir şey kopmuş ya da kırılmış birşey hissettim ve o zamandan beri kulağım çınlamaya başladı. Kulağımda gelen ses çok tuhaf ara ara gelen ve düzensiz ince ıslık sesleri gibi, bu ıslık sesleri sanki kulağımın içinde bir delik var ve o delikten sızıyor gibi yani bir şekilde o tuzlu su yüzünden kulağımdaki bir şeye zarar verip kalıcı hasar oluşturdu. Ayrıca başımı falan sertçe salladığımda şiddetti artıyor ve bazen de ani ses şiddet ve ani ses kaybı oluyor. Bunun için doktora gittim kulağımda kir varmış bana damla, hap verdiler 1 ay kullan ve gel işitme testi yapacağız dediler ama ben dayanamıyorum hocam bu ses aşırı psikolojimi bozuyor ve neredeyse yaşam kalitemi mahvetti. Normalde yanlız kalmayı seven bir insanım fakat şimdi sırf bu sesi duymamak için yanlız kalmaktan korkan bir insan oldum ayrıca derslerimde var çalışamıyorum bunun yüzünden. Hocam kulağımdaki sorun ne olabilir?
2 cevap
403 görüntülenme
Cevaplar (2)

Op. Dr. İrfan Gözübüyük
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Merhaba, Geçmiş olsun. Öncelikle kulaktaki tıkanıklığın giderilmesi gerekir. Delik kulak zarında yıkama yapılmaz, mikroskopi altında temizlenmeli.
3 Nisan 2021
EC
hocam kir temizlenmiş, işitme testi yaptırdım o temiz çıktı yarın emar çekeceğim onda da temiz cikarsa ne olacak hocam, ne yapmam gerek?
7 Nisan 2021

Op. Dr. İrfan Gözübüyük
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Çınlama çok geniş bir konu. Uzun sürebilir teşhis.
8 Nisan 2021
Toplam Cevap
902