kulakta kalp atışı duyma
pt
Phy T***
28 Ekim 2021
merhaba 19 yaşındayım. Yaklaşık 8 aydır gün içinde arada sırada çenemi sıkıp yutkunursam kalp atışı (Ritmik bi şekilde ve sanırım kalp atış hızımla uyumlu) duymaya başlıyorum. Çenemi açtığımda geçiyor. Bazen yutkunmadan da oluyor ama hepsinde çenemi sıkıyor oluyorum. Çenemde aynı zamanda açıp kapatma sorunları da var. Açıp kapatırken takılıyor. Sorun ne olabilir ve Kulak burun boğaza mı yoksa dişçiye mi gitmeliyim?
2 cevap
2906 görüntülenme
Cevaplar (2)

Op. Dr. Erdal Gül
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Merhaba Bu yakınma aslında sık karşılaştığımız bir durum. Geniz bölgesinde, östaki kanalı etrafındaki kasların kasılması ile ilgili bir durum. Hemen hiç bir zaman önemli bir hastalığa ait bişey değil. Muayenesi için KBB gerekir
30 Ekim 2021
pt
Bugün doktora göründüm ancak kulak testlerinde bir şey çıkmadı. Bana kas gevşetici verdi ve kulaklikla çok yüksek sesle müzik dinleme dedi. Geçmezse 1 hafta sonra gel film çekeceğiz dedi. Bu film ne filmi olabilir? Ciddi bir şey olmasından endişeleniyorum. Problem östaki kanalı dışında ne olabilir?
8 Kasım 2021

Op. Dr. Erdal Gül
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Bir önceki sorunuza verdiğim cevaptaki gibi, bir KBB uzmanına gitmeniz gerekiyor.
10 Kasım 2021
Toplam Cevap
203