Doktorsitesi.com

Kulak çınlaması

AK

Aya*** K***

17 Temmuz 2019
Öncelikle kolay gelsin. Benim sağ kulağımda 8000 hz de düşüş var ve sivil pilotaj istiyorum. Bu düşüş benim sağlık muayenesinden geçmemi engellemiyor. Lakin işimi yaparken uçakta kulağımın tıkanması açılması bana zarar verir mi? Bu kayıp tahminimce yıllardır var (en az 2 yıl) ve öğrendiğimden beri kulak tıkanmalarına daha hassasım ve kulağım çınlıyor sessiz bi ortam olustuğunda belki de psikolojiktir lakin çocukluk hayalim ve mesleğim olunca insan biraz evham yapıyor. Kulak çınlamam için de yapabiliceğim bir şey var mıdır? (Çınlama çok yüksek ve rahatsız edici değil sadece sessiz ortamda dikkatimi ona verince farkediliyor.)
2 cevap
267 görüntülenme

Cevaplar (2)

Doç. Dr. Hayriye Karabulut

Doç. Dr. Hayriye Karabulut

Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBBGeleneksel ve Tamamlayıcı TıpTıbbi GenetikOdyoloji
Bu şekilde tedavisine devam ederek sağlıklı şekilde hayal ettikleri mesleğe başlayan birçok hastamız var. Ayrıca sivil havacılık için de 8000 hız dahil İşitme normal olmalı. Muayene ve testlerle değerlendirip size uygun tedaviyi başlayabiliriz. İşitme sistemi basınç ve ses maruziyetinden etkileneceğinden bu konuda da danışmanlık yapabiliriz. Sağlıklı günler dileriz
6 Ağustos 2019
AK
Bildiğim kadarıyla işitme kaybı ayrı ayrı her bir kulakta 500, 1 000 veya 2 000 Hz frekanslarının herhangi birinde 35dB'den ve 3 000 Hz'de 50dB'den fazla olmayacaktır. Şeklinde bilgi almıştım ayrıca bu günlük hayatta hissedemediğim bir kayıp tedavi ne tür bir tedavi biraz açabilir misiniz?
6 Ağustos 2019
Doç. Dr. Hayriye Karabulut

Doç. Dr. Hayriye Karabulut

Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBBGeleneksel ve Tamamlayıcı TıpTıbbi GenetikOdyoloji
İşitme kaybı tipine göre değişen tedaviler olduğundan ayrıntısını test ve muayene ile konuşmak daha doğru olur
6 Ağustos 2019