Merhaba iyi günler. Yaklaşık 2 yıl önce panik atak geçirdim ve ardından ölüm korkum başlamıştı.Psikiystrist ile görüştüm hemen yaygın anksiyete olduğunu söyledi o zaman için. Her zaman biraz takıntılı ve biraz anksiyöz kötü senaryo kuran birisi olmusumdur. Ölüm korkusu ve intihar düşüncelerine verdiğim önem azaldı ve o konuda rahatım. Fakat herhangi bir psikotik bozukluk yaşama ihtimalim olması aklıma o tarz düşüncenin gelmesi ve buna inanmam durumunu hala asmadim. Ailede ve akrabalarda maşallah bipolar depresyon paronaya ne istersem vardi. Panik atak sonrası onlara benzemekte ve o tarz düşüncelerin aklıma gelmesinden rahatsızlık duymaya başladım . Psikoloğum ve aslında bu korkuların ve takıntılarin bunların nereye dayandığını biliyorum. Olabildiğince rahat yaşamaya çalışıyorum. Hocam size sormak istediğim şey şu mesleğimi seviyorum fazlasıyla seviyorum ama okuduğum ya da denk geldiğim vakalardaki semptomların bazılarına da ya bende varsa mantığı ile yaklaşıyorum. Bu durum özellikle ağır patolojik ya da psikotik rahatsızlıklarda böyle oluyor. Bunun için ne yapabilirim. Bazı durumlarda cidden zorluyor.
Bu rahatsızlık organik kökenlere dayanıyor. Farmakoterapi şart. Üst düzey bir psikiyatrist ile sürdürün tedavinizi. Aile yüklülüğü dikkat çekici; yaşınızı falan yazmamışsınız ama genç olduğunuzu tahmin ediyorum; kullanılacak ilaçlar zemindeki bazı hadiseleri tetikleyebilir; doktorunuzun tecrübeli, işinin ehli, sezgileri kuvvetli, ilaç tedavisinde sözü geçen birisi olmasına dikkat edin. Ortalama bir psikiyatrist ile yola çıkmayın; yol çetin, meslek hayatınızı ve hayatınızı riske atmayın. Mersin'de böyle bir doktor olup olmadığını bilmiyorum.
Hocam siz öyle deyince gerildim acikcasi . Ciddi bir problem durumu mu var ?
Ben acıktığımda bir aşçıya mesaj yazmıyorum, mesaj yazsam karnım doymaz. Aşçının lokantasına gidip yemeklerinden yiyorum, ancak bu şekilde karnımı doyuruyorum. Siz de ruhsal sağlığa kavuşmak için bir psikiyatriste muayene olmalısınız. Yüzyüze ya da online.