Doktorsitesi.com

KİST YOK FAKAT AĞRISI VAR.

Nur ç***

18 Mart 2025
Merhaba hocam, Uzun zamandır sağ yumurtalık ağrısı yaşıyorum. afedersiniz ıkınma öksürme hapşırma esnasında o tarafa bir baskı oluyor. Bu böyle senelerce vardı. Daha önce de kadın hastalıklarına gittiğimde basit kistlerimin olduğunu söyledi. 1 hafta önce bu ağrılar sebebiyle tekrar gittim ve alttan ultrason yaptı. Kist vs herhangi birşey çıkmadı. Sadece akıntı mevcut sarı ve kokulu. Şuan mantar tedavisi için fitil verdi. Sornasında smear testi alacağını söyledi. Kist yoksa bu ağrının sebebi nedir hocam? Smear alması korkutucu birşey mi? Farklı bir hastalık belirtisi olabilir mi?
3 cevap
125 görüntülenme

Cevaplar (3)

Op. Dr. Semavi Ulusoy

Op. Dr. Semavi Ulusoy

Kadın Hastalıkları ve Doğum
"Kist yoksa bu ağrının sebebi nedir hocam?" - çok sebebi olabilir. Bunları açıkça doktorunuz ile tartışmalısınız. "Smear alması korkutucu birşey mi?" - hayır, rutinde yıllık yapılmasını öneriyoruz. "Farklı bir hastalık belirtisi olabilir mi?" - tek başına bir şey ifade etmez, ancak düzenli kontrollerinizi yaptırın. Böylece içiniz rahat olur.
19 Mart 2025
Merhaba hocam geçmeyen akıntılarım için doktor vajinal kültür istedi. sonuçları aşağıdaki gibidir. yorumunuz nedir? Gram Boyama Epitel/Lökosit Oranı:Epitel lehine artmış. Maya: Görülmedi. Clue cell: Görülmedi. T.Vaginalis: Görülmedi Gr(-)diplokok: Görülmedi. Flora: Normal flora azalmış. Gardnerella : Görülmedi
26 Mart 2025
Op. Dr. Semavi Ulusoy

Op. Dr. Semavi Ulusoy

Kadın Hastalıkları ve Doğum
Vajinal flora bozulduğu için tekrarlayan mantar enfeksiyonları olmuş. Probiyotik kullanmanız gerek. Doktorunuza başvurun, muhtemelen size reçete edecek.
2 Nisan 2025
Çok teşekkür ederim hocam. İyi günleriniz olsun
2 Nisan 2025
Op. Dr. Semavi Ulusoy

Op. Dr. Semavi Ulusoy

Kadın Hastalıkları ve Doğum
Geçmiş olsun dileklerimle
2 Nisan 2025