GG
Soru Sahibi
25 Eylül 2016 01:44

Kemik iliği ödemi, baker kisti, enkondrom?

Sayın hocam, iyi çalışmalar dileyerek 92 doğumlu olan kızımın mayıs 2016 tarihinden bu yana öncelikle sağ dizinde başlayan ve son iki haftadır sol dizinde de ortaya çıkan şiddetli ağrı nedeniyle onu ayağa neredeyse hiç kalkamayacak duruma getiren sağlık sorunu ile ilgili neler yapılabileceği, sağ diz mr ında görülen enkondromu düşündüren T2A imajlarda yüksek sinyalli nodüler yapıların benign den malign' e dönüşme riskinin bulunup bulunmadığı hakkında bizi bilgilendirebileceğiniz umuduyla size 3 gün önce çekilen MRG sonuçlarını gönderiyorum. Sorularım ve endişelerim konusunda vereceğiniz aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim, saygılarımla. Sol diz Mr tanı: tibia platosunda intereminensial bölgede kemik iliği ödemi. Medial menisküs arka boynuzunda grade 1 dejenerasyon. Diz eklemi ve suprapatellar bursada minimal sıvı. Milimetrik boyutta baker kisti. Sağ diz MR tanı: Femur distal metafiz medial ve lateral bölümlerinde boyutları 1 cm yi geçmeyen enkondromu düşündüren T2A imajlarda yüksek sinyalli nodüler yapılar. Radyolojik takip önerilir. Femur lateral kondilinde yine 1 cm çapında kompakt kemik adacığı. Diz eklemi ve suprapatellar bursada minimal sıvı.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Alper Gökçe
Prof. Dr. Alper Gökçe
Ortopedi ve Travmatoloji

Birçok Patoloji bir arada rapor edilmiş hastayı ve filmini birlikte görmek daha sağlıklı olur Raporda bahsi geçenlerden hangisinin bahsettiğiniz derecede yürümeye engel olduğunu bu noktada kestirmek zor. Kitabı olarak malignite riski vardır Ama oldukça düşüktür

25 Eylül 2016 08:20
GG
Soru Sahibi

Sayın Alper hocam, hastam ile ilgili size yöneltmiş olduğum soruma o kadar yoğun işlerinize rağmen hiç kayıtsız kalmamış ve üstelik de anında yanıtlamış olduğunuz için size gerçek anlamda müteşekkirim.. Şu an İzmir de bulunuyoruz, İstanbul'a gelebildiğimiz ilk anda hastam ve elimizde bulunan MRG' leri görmeniz için sizinle iletişime geçmek umuduyla, iyi çalışmalar diliyorum. Saygılarımla.

29 Eylül 2016 23:31
Prof. Dr. Alper Gökçe
Prof. Dr. Alper Gökçe
Ortopedi ve Travmatoloji

adresim ve iletişim bilgilerim aşağıda yansıyor.. onları kullanabilirsiniz

30 Eylül 2016 16:21
Prof. Dr. Alper Gökçe
Prof. Dr. Alper Gökçe Ortopedi ve Travmatoloji

Yazar toplam 1355 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Boy uzaması Prof. Dr. Alper Gökçe
Işaret parmağı uzatma Prof. Dr. Alper Gökçe
Sağ kalçada sıvı artışı Prof. Dr. Alper Gökçe
Dizkireclenmesi Prof. Dr. Alper Gökçe
Tekrarlayan akromioklavikular çıkık Prof. Dr. Alper Gökçe
Ortopedi ve Travmatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Jamil Dursunlu
Op. Dr. Jamil Dursunlu Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Bilge Özkan
Op. Dr. Bilge Özkan Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Elvin Aghazada
Op. Dr. Elvin Aghazada Ortopedi ve Travmatoloji
Prof. Dr. Mehmet E. Erdil
Prof. Dr. Mehmet E. Erdil Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Cihan Uçar
Op. Dr. Cihan Uçar Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube