İF
Soru Sahibi
4 Mayıs 2020 12:37

Kardeşimin kız olma isteği?

Merhaba Mihriban hanım 5 yaşındaki kardeşim bir kaç gündür kız olmak istediğini adınında Pelin olduğunu Pelin dememizi istiyor. İsmi izlediği çizgi filimden duymuş. Neden istiyorsun dediğimizde kızlar çok tatlı ben onları beğeniyorum annem de kızları seviyor diyor. Arabaları ve yemek yapma türü oyunları çok sever tam bir araba hastası. O zaman senin saçlarını uzatalım etek giyelim arabalarını atalım dediğimizde sadece saçımı uzatırım etek giymem arabalarımı atmam pipimi kestirmem dedi. Aşık olucaksın kızlara evleneceksin dediğimizde de aşk istemiyorum o zaman annemi göremem cevabını alıyoruz. Bir günde ben bebeğim dedi bebek gibi davrandı ama onu çabuk unuttu. Sanırım oyun yapıyor izlediği şeylerden etkileniyor ama tabi diğer ihtimalde bizi biraz tedirgin etti trans olabilir mi bu yaşlarda anlarlarmış kendilerini? Başlarda Asım Pelin dediğinde o zaman kız ol derdik kabul etmezdi şimdi kızda olacağım diyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Şimdiden teşekkürler.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Mihriban Keleş
Uzm. Dr. Mihriban Keleş
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

Merhaba. Ilk önce çocuğu yönlendirici sorular sormayın. "O zaman kız ol" "pipini kestir" gibi. Çocuk annenin ilgisini çekmek istiyor gibi. Anneniz depresyonda ya da şu an ilgisiz mi davranıyor? Babanız çocukla arabaları ile oynamıyor mu? Önce anne ve babanızın çocuğa davranışlarını gözden geçirin. Eğer sağlıklıysa korkmanıza gerek yok. Bu tür konuşmaları olduğunda dikkatini dağıtın, oyun oynayın.

4 Mayıs 2020 18:51
İF
Soru Sahibi

Babamla değil daha çok annemle ve benle evin içinde arkadaşı da yok tıkılıp kaldı evde. Bana güzel giyindiğimde hayran hayran bakar çok güzel olmuşsun der. Bunu özendiği için mi yoksa beğendiği için mi yapıyor bilmiyorum. 3 yaşlarındayken benim ayakkabılarım çok hoşuna gitmişti kırmızı düz taban bir Babet onu giymeye çalıştı birde keşke bende kız olsam demişti biraz sorguladık sonra unuttu gitti. Acaba o zaman ters mi tepki verdik çocuğa bilmiyorum ki. Yemek yapma oyunlarını temizlik oyunlarını çok sever hiç kısıtlamadık bu konuda istediği şekilde aldı oynadı hala oynuyor ama arabalarla da oynuyor oturup onları tamir ediyor. Biraz korkak bir çocuk geçen gün Kızlar bu saatte dışarı çıkmaz korkarlar ama erkekler çıkıp gezebilir dedim bunun üstüne ama bende korkuyorum ya büyüyünce korkmasam çıkarsam başıma bir şey gelirse diye ağlamaya başladı. En korktuğum şey bu konuda kendini bize kapatması ve yanlış şekilde yönlendirmemiz. Bu durumlar geçer geçmez bir uzmana götürmeyi düşünüyoruz kendi şehrimizde. Bu anlattıklarım konusunda ne düşünüyorsunuz sizce böyle bir ihtimal var mi?

5 Mayıs 2020 16:16
Uzm. Dr. Mihriban Keleş
Uzm. Dr. Mihriban Keleş
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

Merhaba. Karantina süreci 3 ay kadar sürebilir. Aile danışmanlığı ve çocuk terapisi almanız iyi olur. Online görüşme yapılabilir bu süreçte. Dilerseniz randevu alabilirsiniz. Hastalarımın bir kısmı il dışında süreci böyle yönetiyoruz. Iyi günler dilerim.

8 Mayıs 2020 12:26
Uzm. Dr. Mihriban Keleş
Uzm. Dr. Mihriban Keleş Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

Yazar toplam 42 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Ağlamak Uzm. Dr. Mihriban Keleş
Sürekli banyo isteği Uzm. Dr. Mihriban Keleş
Oğlumda oluşan korku problemi Uzm. Dr. Mihriban Keleş
Diş sıkma ve gıcırdatma Uzm. Dr. Mihriban Keleş
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Muhammet Emin Tan
Uzm. Dr. Muhammet Emin Tan Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Uzm. Dr. Melike Topal
Uzm. Dr. Melike Topal Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Uzm. Dr. Mehmet Emre Gül
Uzm. Dr. Mehmet Emre Gül Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Mehtar
Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Mehtar Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Uzm. Dr. Didem Çelik
Uzm. Dr. Didem Çelik Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Facebook Twitter Instagram Youtube