MM
Soru Sahibi
16 Mayıs 2020 01:24

Kanal tedavisi

Merhaba hocam benim sağ alt 5 numaralı kaplamalı dişim 2 gün ağrıdı sonra hekime gittim diş nekroz ve kanal tedavisi gerektiğini söyleyip yaptı calsin bırakıp geçici kapattı fakat gece çok ağrımaya başladı sabah tekrar gittim geçici dişi çıkarıp pansuman yaptı şu an yanağım hafif şişti ve dudakta uyuşukluk başladı augomentin 625 mg biteral 250 mg ve B12 vitamini verdi ağrım geçti 2 gündür ilaçları kullanıyorum uyuşukluk geçicimidir hocam.böyle bir durum normal mi ?

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Prof. Dr. Dilek Dalat
Prof. Dr. Dilek Dalat
Diş Hekimi , Endodonti (Kanal Tedavisi)

Murat bey iyi günler diliyorum. Kusura bakmayım. İlgilenemedim. Diliniz kanal tedavisiuygulanması gerekiyor ce antibiyotik kullanmanız iyi olmuş. Kendi hekiminiz veya yakın bir ADM ler Sağlık Bakanlığı veya yakın Üniversitesi kliniklerinde bu tedaviyi tamamlayacaklarını umuyorum. Bu dönem Corona açısından diş hekimliğinde çok önemli. Hekiminizin de çok dikkatli çalışması gerekiyor. Size geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saygılarımla.

22 Mayıs 2020 21:03
MM
Soru Sahibi

Teşekkür ederim cevabınız için hocam benim dişine kanal tedavs uygulanıyor şu anda yüzümdeki şişlik gitti ve düzenli pansumanlara gidiyorum.ama dudağımın bir kısmında sertleşme şeklinde uyuşukluk var o geçici midir hocam teşekkür ederim.

23 Mayıs 2020 00:05
Prof. Dr. Dilek Dalat
Prof. Dr. Dilek Dalat
Diş Hekimi , Endodonti (Kanal Tedavisi)

Çok memnun oldum.Tegaviye sabırla devam ederseniz dişiniz çekimden kurtulmuş olur. Dudaktaki hissizliği de geçer ama biraz uzun ve yavaş sürer geçmesi. Epey zaman alabilir. Sorun olmaz. Merak etmeyin. İyi günler diliyorum. Saygılarımla.

25 Mayıs 2020 12:00
MM
Soru Sahibi

Hocam merhabalar nasılsınız.hocam ben daha önce size soru sormuştum cevap için çok teşekkür ederim. Şimdi farklı bir problemim var hocam ben üst sağ yirmilik dişimi çektirdim ve dişle beraber bir parça kemik çıktı tüberin bir parçsı dedi doktorum bazen üst yirmi dişlerle gelebiliyormuş dedi şimdi yüzüm biraz şiş antibiyotik başladım sizce bi sorun olur mu kemik yeniden oluşur mu o bölgede

5 Temmuz 2020 23:56
Prof. Dr. Dilek Dalat
Prof. Dr. Dilek Dalat
Diş Hekimi , Endodonti (Kanal Tedavisi)

Öncelikle geçmiş olsun. Bazı durumlarda diş çekiminde bir miktar kemik parçası dişle beraber kaynaşmadan kaynaklı olarak gelebilir. Normaldir. O bölge iyileşme döneminde bu yapıyı telafi eder. Doktorunuz doğru söylemiş. Antibiyotik aşınımı da enfeksiyonu önlemek anacıyla gerekli. Geçmiş olsun, iyi günler diliyorum.

6 Temmuz 2020 15:24
Prof. Dr. Dilek Dalat
Prof. Dr. Dilek Dalat Diş Hekimi , Endodonti (Kanal Tedavisi)

Yazar toplam 36 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Diş eti ağrısı Prof. Dr. Dilek Dalat
Dişteki vida ve emar Prof. Dr. Dilek Dalat
İltihaplı diş cekilirmi Prof. Dr. Dilek Dalat
Endodonti (Kanal Tedavisi) İle İlgili Diğer Uzmanlar
Doç. Dr. Dt. Selen Nihal SİSLİ
Doç. Dr. Dt. Selen Nihal SİSLİ Endodonti (Kanal Tedavisi)
Dr. Dt. Aslıhan Gülşen
Dr. Dt. Aslıhan Gülşen Endodonti (Kanal Tedavisi)
Uzm. Dt. Duygu Mutlu
Uzm. Dt. Duygu Mutlu Endodonti (Kanal Tedavisi)
Uzm. Dt. Pınar Açkurt Okutan
Uzm. Dt. Pınar Açkurt Okutan Endodonti (Kanal Tedavisi)
Uzm. Dr. Dt. Yeşim Talay
Uzm. Dr. Dt. Yeşim Talay Endodonti (Kanal Tedavisi)
Facebook Twitter Instagram Youtube