AS
Soru Sahibi
23 Eylül 2019 18:55

Kanal daralma

Değerli hocam 5-6 aydır sol bacakta uyuşma yanma ve 2 aydır sol kolda elektriklenme ağrı oluyor. Mr sonucuna göre ameliyat zorunlu mu? bilgi verir mısınız?Servikal lordoz düzleşmiştir.    Tüm düzeylerde vertebra korpus yükseklikleri ve dizilimleri normaldir.   İntervertebral disklerde dejeneratif sinyal kayıplarına bağlı T2A sinyal değişiklikleri izlenmiştir.    C2-3 seviyesinde anterior subaranoid mesafeyi oblitere eden diffüz bulging izlenmiştir.     C3-4 diskinde anterior subaranoid mesafeyi oblitere eden diffüz bulging izlenmiştir.        C4-5 seviyesinde anterior subaranoid mesafeyi oblitere eden diffüz bulging izlenmiştir.     C5-6 seviyesinde anterior subaranoid mesafeyi oblitere eden tekal keseye anteriordan hafif bası yapan diffüz bulging izlenmiştir.        C6-7 diskinde anterior subaranoid mesafeyi oblitere eden, tekal keseye sol parasantralden bası yapan  diffüz bulging mevcuttur.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Merhaba Sinan bey, MR bulgularınız çok büyük olmasalar da boyun fıtıklarınızın olduğunu gösteriyor. Ancak MR görüntülerini bir Beyin Cerrahisi uzaman hekimine göstermeniz gerekiyor. Bir de sol bacakta uyuşma ve yanma şikayeti olduğu için belki de belinize de bir MR çekilmesi gerekebilir. Tabi bunlara ve tedaviye karar vermemiz için hastayı yani sizi görmemiz/muayene etmemiz şart. Bu bakımdan beyin cerrahisi polikliniğine müracaat etmenizi öneririm.

25 Eylül 2019 12:47
AS
Soru Sahibi

Değerli hocam çok teşekkür ederim bilgi için. Beyin mr çekildim ve raporda şöyle yazıyor. "periventriküler ve subkortikal noktasal birkaç gliotik odaklar mevcuttur". Bu ne demektir hocam. Bir sıkıntı var mı?

4 Ekim 2019 21:35
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Merheba; Yaşa bağlı değişiklikler demek. Ciddi olduğunu sanmıyorum. Dediğim gibi; bir Beyin Cerrahının, şikayetleriniz nedeniyle sizi görmesinde fayda var. Geçmiş olsun

7 Ekim 2019 13:12
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Doç. Dr. Halil İbrahim Süner Beyin ve Sinir Cerrahisi

Yazar toplam 197 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
FITIK PATLAMASI Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Gözlerimi kapatınca başım dönüyor Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Eğilince baş dönmesi Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Mr sonucum Doç. Dr. Halil İbrahim Süner
Beyin ve Sinir Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Emrah Yılmaz
Op. Dr. Emrah Yılmaz Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Onur Çiçek
Op. Dr. Onur Çiçek Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Mehmet Emin Bektaş
Op. Dr. Mehmet Emin Bektaş Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Bilgehan Potoğlu
Op. Dr. Bilgehan Potoğlu Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Murat Gezici
Op. Dr. Murat Gezici Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube