MS
Soru Sahibi
2 Mayıs 2011 19:55

KAN DEGERLERI merhabalar, benim kan testimin sonuclari, Lökosit Alkalen F

KAN DEGERLERI merhabalar, benim kan testimin sonuclari, Lökosit Alkalen Fosfataz Boyası 100, ESR 40 <20 (NORMAL DEGER ARALIGI), DEMIR *** *** **) NORMAL DEGER ARALIGI, Demir Bağlama Kapasitesi* *** *** **) NORMAL DEGER ARALIGI Alkalen Fosfataz (ALP)* *** *** ** NORMAL DEGER ARALIGI) Transferrin satürasyonu *** *** ** NORMAL DEGER ARALIGI) Nötrofil 65 % Lenfosit 25 % Monosit 8 % Eozinofil 2 % Eritrosit Morfolojisi : Hipokromazi, anizositoz Trombosit Morfolojisi : Sayıca artmış Yorum: Nötrofil lökositozu ve trombositoz Tiroid Stimülan Hormon (TSH)* 2.95 (0.4 - 4.2) NORMAL DEGER ARALIGI Ferritin* 11 (10 - 120 ng/ml) NORMAL DEGER ARALIGI HLA B27- NEGATIF CRP 40 (<5 NORMAL DEGERLER) Serum Amiloid A^ 4.3 (NORMAL DEGERLER - <0.50) Vitamin D, 25 hidroksi-* <4.0 ng/ml Optimal düzey 25 - 80 ng/ml Ciddi eksiklik 0 - 10 ng/ml Orta düzey eksiklik 10 - 24 ng/ml Muhtemel toksisite >150 BU TABLOYU BENIM ICIN YORUMLARSANIZ COK SEVINIRIM, COK TESEKKURLER. SIMAY

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Hüseyin Çakıroğlu
Uzm. Dr. Hüseyin Çakıroğlu
Dahiliye - İç Hastalıkları

öncelikle geçmiş olsun simay hanım şunu söğlemek isterimki bizim mesleğimiz insanlara yardım etmek onlara şifa dağıtmak hastalıklarını iyi etmek bunu yaparkende elimizdeki en önemli şey hastayla uygun iletişimi kurabilmek yüzyüze onu dinlemek ve sonrasında muayene ederek gerekli tetkikler doğrultusunda sonuca gitmek yani hastalığını teşhis etmek ve tedavisini vermektir bunun bir sonraki aşamasıda hastayı kontrole çağırarak verdiğimiz tedavinin ne derece başarılı olduğunu görmektir!!yani hakiki doktor hasta iilişkisi bu şekilde sağlıklı olur!insan vücudu öğle bir şeydir ki yada tıp hastalıklar ve tedavileri öğle çeşitlilik gösterirki bilim hala daha bunun çok az bir kısmını aydınlatabilmiştir!!demek istediğim vermiş olduğunuz laboratuvar tablosuna bir çok hastalık ve ya durum sebep olmuş olabilir!öncelikle benim sizin şikayetlerinizi yani ne için doktora müracaat ettiğinizi bilmem lazım biz buna anamnez diyoruz sonrada benim yapamadığım ama meslektaşımın eminimki yaptığı fizik muayene bulgularınızı bilmeliyim ve bu tahlilleri ne meslektaşımın hangi hastalıkları düşünerek aklına getirerek istediğini bilmem lazımki size sağlıklı bir açıklama yapabileyim çünkü bu tabloda şikayetlerinizi ve muayene bulgularınızı bilmezken bir yorumda bulunmam sağlıksız olur ve sizi yanıltır!!eğer istediğim bilgileride yazarsanız size yardımcı olmak isterim!saygılar!!

3 Mayıs 2011 12:15
MS
Soru Sahibi

Cok tesekkur ederim oncelikle, benim doktora gitme sebebim en son olarak, sag tarafimda apandistte benzer bir agrinin olusuydu, sonrasinda cok yaygin agrilarim var, sirtimda,yumurtaliklarimda, diz kapaklarimda, midemde, belimde agrilarimin olmasi, bunlar hareketle, ozellikle is yaptiktan, ayakta durduktan sonra artiyor. ve cok yorgunum, cok halsizim, sanki hic gucum yok. midem bulantilarim basladi ara ara. endoskopi oldum ve gastrit cikti. biopsiye parca gonderildigini soylediler, sonuclar yarin cikacakmis. daha oncede kanda ve gaitada helicobakteri pozitif cikmisti. karin bolgeme muayene sirasinda doktorum nereye bastirsa aciyor.tam 1 yil once sezeryanla erken dogum yaptim (29 haftalik). ozamanda kan tablom cok bozulmustu. suanda aklima gelenler bunlar Huseyin bey. temmuz 2010, kasim 2101, ve subat 2011 hastaneye acile yaygin siddetli agrilarla kaldirilirdim.

3 Mayıs 2011 12:28
Uzm. Dr. Hüseyin Çakıroğlu
Uzm. Dr. Hüseyin Çakıroğlu
Dahiliye - İç Hastalıkları

durumunuz sonuçlandı mı?sonuçlarla doktora gidecem yazmışsınız inşallah şifa bulmuşunuzdur doktorun size söğlediklerini ve verdiği tedaviyi öğrenmek isterim!

5 Mayıs 2011 11:42
Uzm. Dr. Hüseyin Çakıroğlu
Uzm. Dr. Hüseyin Çakıroğlu Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 5 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Dahiliye - İç Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Elvin Jalilli
Uzm. Dr. Elvin Jalilli Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Doğancan Yılmaz
Uzm. Dr. Doğancan Yılmaz Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Ayşe Duygu Okçu Avunduk
Uzm. Dr. Ayşe Duygu Okçu Avunduk Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Mert Onuk
Uzm. Dr. Mert Onuk Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Nilgün Çiçek
Uzm. Dr. Nilgün Çiçek Dahiliye - İç Hastalıkları
Etiketler
Kan testi , Lökosit , Esr
Facebook Twitter Instagram Youtube