dg
Soru Sahibi
22 Şubat 2020 07:35

Kalpte pause ve pil

Hocam ,arada bayılma hissi( bayılma yok ) için doktora başvuruldu. 24 saatlij cihaz takıldıktan sonraki sonuc toplam kayıt süresi 24 15. Ortalama kalp atış hızı 52 bpm. asgari kalp atış kızı 33 09 de 7 bpm ve azam kalp atış hızı *** *** ** de 59 bpm. 6 durdurma} 2.0 saniye var. Toplam ve 27, 0 adet Ve 1 çifti var, 0 bigemini olayı ve 0 trigemini olayı var. Toplam SVE 124 ve toplam 4 adet SVE çalışması var. Aflb/ aflut toplam uzunluğu 0 saniye. Toplam ST olay dakikası *** *** ** saniye. Sık sık sinüs bradikardisi 2.8 saniye pause.... Bu sonuca göre doktorumuz belki kalp pili olabilir dedi ve tilt_tabk önerdi. Sizce önemli bir durum var mı ?

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

holterinize göre kalp piline şuan gerek yok. efor testi yapılsa iyi olur. bayılırsanız mutlaka acile gidip EKG çektirin sonrada tekrar holter takılsın. geçmiş olsun.

22 Şubat 2020 22:31
dg
Soru Sahibi

Tahlil sonucundan sonra tilt tableyi de yaptıdik hocam ve hiçbir sorun sıkmadı. Bunun üzerine doktorumuz ilaç dahi vermedi ve yemeye içmeye dikkat önerdi. Sizce başka doktorlara göstermeye gerek var mı ? Önemli olan tilt table testinin sorunsuz çıkması mıdır ?

29 Şubat 2020 23:20

bence de kalp piline gerek yok bayılma olursa mutlak holter yenilenmeli. zencefil vb bazı bitkisel ürünlerde nabzı düşürüyor. O açıdan dikkat etmeli. Geçmiş olsun.

1 Mart 2020 13:22
dg
Soru Sahibi

Çok teşekkür ederim hocam ilgi ve bilgilendirmelerinizden dolayı. Hayırlı günler

2 Mart 2020 12:38

rica ederim Tekrar geçmiş olsun

3 Mart 2020 19:33
Doç. Dr. Mehmet Kayrak
Doç. Dr. Mehmet Kayrak Kardiyoloji

Yazar toplam 184 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
nefes almakta güçlük Doç. Dr. Mehmet Kayrak
Vsd kalp defekt Doç. Dr. Mehmet Kayrak
Vsd kalp defekt Doç. Dr. Mehmet Kayrak
ritim bozukluğu Doç. Dr. Mehmet Kayrak
Qrs holter Doç. Dr. Mehmet Kayrak
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube