yz
Soru Sahibi
19 Aralık 2019 10:46

kaka da lökosit eritrosit

hocam merhaba.bizim bebeğimiz 2 aylık erkek.son zamanlarda gürültülü kaka ve kakasında yeşilimsi sümüksü kıvam ve kan izleri vardı.test yaptırdık ,6-7 lökosit , 3-4 eritrosit ,gizli kan pozitif , diye sonuç çıktı , bunlar ne anlam geliyor ,bu değerler normal mi,ne yapmalıyız,yardımcı olursanız seviniriz.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Doç. Dr. Tülin Köksal
Doç. Dr. Tülin Köksal
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Merhaba gaitada lökosit zaten görülebilir. Eritrosit ve gaitada gizli kan bu aylarda inek sütü protein alerjisi olabileceğini gösterir.

22 Aralık 2019 21:18
yz
Soru Sahibi

merhaba hocam 3 aylık erkek bebeğimiz var.1.5 - 2 ay önce kakasında önce nokta olarak kan sonra da turuncumsu birkaç iz gördük biraz yoğun olarak.gaita testi yaptırdık (6-7 lökosit , 3-4 eritrosit , gizli kan pozitif ) sonuçları çıktı.bebek gürültülü kaka yapıyordu ,bazen köpüklü bazen yeşilimsi ve mukuslu oluyordu.gastro bölümüne götürdük orada da testler yapıldı ( gaita kültürü : normal flora elemanları üremedi , parazit incelemesi : bozulmuş flora candida spp. hakimiyeti görüldü , entamoeba histolyica adezin antijeni: negatif ) sonuçları çıktı.bu arada biz de inek sütü alerjisi şüphesi oldu ve anne hayvansal gıdaları bıraktı.bebekte biraz rahatlama oldu,sancı azaldı.kakada kan izi gitti ,ama mukus devam etti. şimdilerde bebek sancılı ,huzursuz,bazen kaka yeşilimsi bazen de yeşil oluyor,mukus devam ediyor ve kaka sıvı kıvamda , bazen de nokta nokta kan oluyor.bir de ip gibi kılcal birşeyler oluyor kaka içerisinde.son bir kaç kere de kakası koyu hardal gibiydi.bebek uyuyamıyor,memeyi kısa süre sonra bırakıyor istemiyor,kucakta uyuyup yerine koyunca uyanıyor ,ağlıyor,sancısı var,gürültülü kaka yapıyor.uyurken alttan gaz çıkarırken irkiliyor uyanır gibi oluyor, bazen pek nadir kusması oluyordu ama şimdilerde olmuyor ve ağzında tükrüğü köpüklü gibi ve bazen de salyası uzayan bir kıvamda .yüzünde az ve gövdesinde bazen de nokta nokta kızarıklıklar oluyor .bir kaç gün önce kan tahlili yapıldı temiz denildi,sırtından alerji testi yapıldı negatif çıktı,gastro bölümü test yaptırdı ; gizli kan pozitif , redüktan madde ve ph (gaita) +++ , steatokrit (gaita) negatif çıktı.bebeğin bu durumları ve testler neyi ifade ediyor hocam ne yapmamız lazım bize yardımcı olursanız seviniriz.

19 Ocak 2020 10:21
Doç. Dr. Tülin Köksal
Doç. Dr. Tülin Köksal
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Merhabalar sizin bebeğinizde daha önce de belirttiğim gibi yapılan tahlillerinde gösterdiği üzere inek sütü protein alerjisi var. Bu durumda bebeğimiz kilo alıyor ve önemli bir sağlık sorununa sebep olmuyorsa, çok müdahale etmiyoruz. Çünkü zamanla bu durum düzeliyor. Bebeğin gelişimi geri kalıyorsa kısıtlamalarda bulunuyoruz ve müdahale ediyoruz.

2 Şubat 2020 20:53
Doç. Dr. Tülin Köksal
Doç. Dr. Tülin Köksal Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Yazar toplam 24 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
16 Aylık bebek yürümeme Doç. Dr. Tülin Köksal
16 aylık bebeğim yürümüyor Doç. Dr. Tülin Köksal
Öksürük ve hırıltı Doç. Dr. Tülin Köksal
Aşılar ile ilgili Doç. Dr. Tülin Köksal
beslenme alıskanlığı Doç. Dr. Tülin Köksal
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Mücahit Koçoğlu
Uzm. Dr. Mücahit Koçoğlu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Salahattin Okur
Uzm. Dr. Salahattin Okur Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Burcu Kesmez
Uzm. Dr. Burcu Kesmez Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Dilşat Gündoğdu Çoban
Uzm. Dr. Dilşat Gündoğdu Çoban Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. İsmail Eroğlu
Uzm. Dr. İsmail Eroğlu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube