iyigünleryaklastık3 haftadır disime kanal tedavisiuygulanıyor.en son bu yaz
OC
Ozg*** C***
26 Ocak 2011
iyigünleryaklastık3 haftadır disime kanal tedavisiuygulanıyor.en son bu yazdıgımdan 6 gün önce diş hekimime gitmiştim.Dolguyu yaptıktan sonra dişimde hafif şişlik hissettim, daha sonra bu şişlik 2-3 günde cok büyüdü ve aşırı agrıyor.Agzımı açmakta zorluk cekiyorum.Diş hekimim antibiyotik igne verdi, ondan öncesinde de tablet antibiyotik alıyordum.Ama agrı daha da şiddetlendi geceleri uyuyamıyorum ve yemekyemektegüclükcekiyorum,yutkunurken dahi agrıyor.sizce ne yapmalıyım cok agrı yapıyor .. ?
2 cevap
24 görüntülenme
Cevaplar (2)

Doç. Dr. Dt. Tosun Tosun
Diş Hekimi
Kanal tedavisi sırasında bölgede şişme oluyor ise işlemler tekrarlanmalıdır. Olumsuz giden hususları hekiminize bildiriniz.
26 Ocak 2011
OC
zaten hekimim antibiyotik vermişti.Çene cerrahına göründüm dedi ki antibiyotik daha da kötüleştirmiş , sıcak kompres uyglamanız lazım dedi..dünden beri yapıyorum hafif iyi geldi zaten .Agrı ne kadar sürede diner onu merak ediyorum bu siskinlik vs. toplam kac günde biter.Cünkü sahneye cıkacagım 15 gün sonra ..
27 Ocak 2011

Doç. Dr. Dt. Tosun Tosun
Diş Hekimi
Başarısız kanal tedavileri neticesinde diş ucunda şişme meydana geliyor ise bu kanalın yeterince doldurulamadığı ve içinde bakteri kaldığının bir göstergesidir, bu durumda kanal tekrar boşaltılıp tedavinin tüm aşamaları tekrar edilmeli ve röntgenler ile ara safhalar kontrol edilerek çalışılmalıdır. Tek başına antibiyotik tedavisi lezyonun (enfekte patolojik sahanın) ortadan kalkması için yeterli değildir.
27 Ocak 2011
Toplam Cevap
798