Doktorsitesi.com

iyi akşamlar dr.hanım.26 haftalık hamileyim dün 50 gr şeker yüklemesinde AK

EK

Eda K***

16 Eylül 2010
iyi akşamlar dr.hanım.26 haftalık hamileyim dün 50 gr şeker yüklemesinde AKŞ 91 1 saatlik kan şekeri 172 1 saatlik idrar şekeri pozitif çıktıBugün 100 gr daha yüklendi 3 saat boyunca saat başı idrar ve kan örneği alındı.Sonucu alamadım henüz size sormak istediğim şeker oranım ne derece yüksek 100 gr yüksek çıkarsa izlenilecek yol nedir.Birde Şeker bayramından çıkmış olmamız bu sonucu etkilermi?ister istemez bayramda şeker,tatlı ve çikolata tüketimi oldu şimdiden tşk.
2 cevap
330 görüntülenme

Cevaplar (2)

Op. Dr. Seval Taşdemir
Op. Dr. Seval Taşdemir
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Sınırın biraz üzerinde çıkmış. Öncelikle test sonucu alındıktan sonra eğer yinede yüksek çıkarsa önce diyet verilir. En kötü ihtimalle insüline başlanır.Doktor kontrolünde olduğunuz sürece korkulacak birşey yoktur.Şeker doktor kontrolünde olmadığı zaman düşüğe yolaçar.Kontrol altında biraz yüksek çıkması bebeğin kilolu doğmasına yolaçar.
18 Eylül 2010
EK
Dr.hanım 100 gr şeker yüklemesi sonucunda 1 saatlik kan şekeri 213 -2 saatlik 130 - 3 saatlik 71- 1saatlik idrar şekeri (++)pozitif- 2 saatlik idrar şekeri eser-3 saatlik idrar şekeri negatif sonuçlarım bunlar sizce çok yüksekmi?dr.verdiği diyet işe yaramazsa bebeğim zarar görürmü yada doğmda ben zorlanırmıyım.(çok fazla şeker düşkünü değilim)meyve çok yerim bunu etkisi olurmu?
18 Eylül 2010
Op. Dr. Seval Taşdemir
Op. Dr. Seval Taşdemir
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Öncelikle diyet ve eğer diyet fayda etmezse iğne kullanmanız gereklidir. Eğer doktor kontrolünde olmazsanız düşük ve zor doğum gibi riskler oluşur. Şeker devamlı doktor kontrolünde tutulduğu sürece sadece bebek kilolu doğar.
20 Eylül 2010