Doktorsitesi.com

İşeme Sorunu

ÇÖ

Çağ*** Ö***

30 Mayıs 2020
Hocam selamlar , idrar yaparken pelvik taban kaslarım gevşemiyor , buna bağlı olarakta idrar başlatma da zorluk ve kesik kesik işeme sorunları oluşuyor . Bu hastalık ne olabilir ?
2 cevap
159 görüntülenme

Cevaplar (2)

Doç. Dr. Ferhat Ateş
Doç. Dr. Ferhat Ateş
Üroloji
Bebeklikten çocukluk çağına geçerken idrar tutmayı öğreniriz. Işemeyi ise daha baştan biliyor oluruz ama bazen bazı nöron bağlantıları yanlış olabilir ve öğrenme süreci sorunlu geçebilir. Buna disfonksiyonel işeme diyebiliriz. Nörolojik bir gelişim bozukluğu olabilir. Veya bel fıtığı gibi daha basit sorunlardan kaynaklı da olabilir. İncelemek gerekir. Üroflowmetri ve ürodinami yapmak sorunu anlamak için yararlı olabilir.
30 Mayıs 2020
ÇÖ
Cevabınız için teşekkürler , hocam disfonksiyonel işeme kaç yaşında insanlarda olur ? Böbreğe ve mesaneye zarar verir mi ?
31 Mayıs 2020
Doç. Dr. Ferhat Ateş
Doç. Dr. Ferhat Ateş
Üroloji
Her yaşta olabilirse de çocuklarda tanı konup tedavi edilmesi gerekir. İleri yaşta çıkıyorsa nörolojik bir neden aranır. Böbreğe zarar verebilir yüksek basınçlı işeme ve ardından gelen reflü ve enfeksiyon nedeniyle.
31 Mayıs 2020